• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je ovo Plan B ABA lige? Prvih šest kola se igra turnirski u jednom gradu!

Autor Pavle Knežević

Sve je za sad nezvanično, ali predsednik Budućnosti to tvrdi

 ABA-liga-plan-B-pocetak-turnirski-Laktasi-Podgorica-Buducnost-kosarka-najnovije-vesti Izvor: MN PRESS

Budućnost se okupila na početku priprema pod plaštom neizvesnosti, pod kojim radi kompletna regionalna i evropska košarka. Razlog je poznat – pandemija koronavirusa i njen uticaj na kalendar.

Iako je ABA liga pripremila nekoliko rezervnih planova, predsednik Budućnosti Dragan Bokan otkrio je danas javnosti da je jedna od opcija za počinjanje lige – igranje turnira!

Možda će vas zanimati

Početak ABA lige već je pomeren za dve nedelje, ali se svi pitaju da li će početi u predviđenom roku, zbog razlike u epidemiološkoj situaciji među državama.

"Mislim da će se jedan deo od starta, na primer prvih šest kola, odigrati turnirski. Laktaši su se već prijavili da to organizuju. Mi smo se prijavili da možda budemo domaćini drugog turnira, da probamo da prvi krug ligaškog dela sezone odigramo na taj način. To je naravno sve nezvanično, na nivou komunikacije između klubova. Generalno, brine me jako loša komunikacija između čelnika klubova", rekao je Bokan novinarima u Podgorici.

Kada su u pitanju rezultati i ambicije klubova – oni su dobro poznati.

"Plan je i cilj, ono ispod čega ne bismo smeli, jeste da ponovo budemo na nivou četiri tima u ABA ligi, što je pozicija za Evrokup. Sa te pozicije, kao i uvek, čekamo šansu, da iznenadimo klubove sa većim budžetima od našeg. Nadamo se da će se završnica sezone 2020/21 igrati pred publikom, da ćemo se do tada vratiti u normalu", rekao je Bokan.

Finansije, bar za polusezonu, su obezbeđene.

"Bitno je da imamo stabilnu finansijsku situaciju, obezbedili smo novac za prvu polusezonu. Videćemo kako će se razvijati situacija sa pandemijom. Niko na svetu ne postoji ko može sa sigurnošću da kaže u ovoj situaciji, kako će se odvijati bilo koje takmičenje. Sada makar možemo slobodno reći, da ćemo početi bez publike, to je veliki udarac za klubove", rekao je Bokan.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC