• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moramo da pričamo sa Đokovićem: ATP spreman da zaustavi konflikte, hoće ujedinjenje!

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

"Moramo svi zajedno da se borimo kako bi tenis opstao"

 Moramo da pričamo sa Đokovićem: ATP spreman da zaustavi konflikte, hoće ujedinjenje! Izvor: Guliver/Getty Images/Julian Finney, Julian Finney/Getty Images Europe

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije naišao na reči hvale kada je osnovao PTPA (Asocijaciju profesionalnih teniskih igrača).

Noletovi najveći rivali, Rafael Nadal i Rodžer Federer nisu podržali tu ideju razdvajanja od ATP asocijacije igrača, ali su uz Đokovića stali Sem Kveri, Džon Izner i Vasek Pospišil.

Možda će vas zanimati

Konačno se oglasio i predsednik ATP Andrea Gadenci i izneo stav te organizacije o razdvajanju i potencijalnom "sukobu" dve asocijacije.

"Ovo je veoma težak period za tenis. Nismo znali u julu da li će se uopšte sezona nastaviti i da li će se igrati ove godine. Mnogi su bili frustrirani. I ja sam bio teniser i znam koliko im je teško. Saslušali smo sve žalbe i primedbe", započeo je Gadenci pa progovorio i o Đokoviću.

"Napravićemo veliki sastanak krajem novembra ili početkom decembra. Spremni smo za razgovor, pričaćemo sa Đokovićem. Vreme je da konflikti prestanu i da se ujedinimo", rekao je predsednik ATP i miroljubivim tonom poručio da želi usaglašavanje.

"Konflikti i svađe ništa ne bi doneli, svi bi bili poraženi. Igračima su potrebni turniri i turnirima su potrebni igrači. Ne možemo ništa da postignemo ako postoje podele. Moramo svi da se borimo zajedno kako bi tenis opstao", zaključio je Andrea Gadenci.

Na Novaka se i dalje "udara" zbog odluke koje je doneo, ali prvi reket sveta veruje da će asocijacija iza koje stoji doneti tenisu samo dobro.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC