• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokovića bi pokrao, a uzor mu Federer: Italijanski teniser priznao šta bi uzeo Novaku

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Niko nije mogao da veruje kakav je uspeh postigao u Beču.

 Lorenco Sonego Đokovića bi pokrao, a uzor mu Federer: Italijanski teniser priznao šta bi uzeo Novaku Izvor: Instagram/LorenzoSonego/Screenshot

Na turnir u Beču došao je kao "laki luzer", ali mu to nije smetalo da ekspresno "počisti" najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića sa terena (6:1,6:2).

Italijanski teniser Lorenco Sonego je u formi u kojoj do sada nije bio u karijeri, u austrijskoj prestonici stigao je do finala i tako obezbedio 32. mesto na ATP listi, ali mu je u tom meču bajku prekinuo talentovani Rus, Andrej Rubljov.

Možda će vas zanimati

Ipak, mora se istaći je da je Italijan napravio veliki uspeh. Kako je rekao, tenis igra po uzoru na Federera, ali postoje udarci koje bi "ukrao" prvom reketu sveta.

"Moji uzori su oduvek bili Rodžer Federer i Žo-Vilfred Conga, ipak, ako bih mogao da ukradem nešto od nekog protivnika, onda bih birao Đokovićev ritern" naglasio je Sonego, a onda se osvrnuo na susret sa Noletom u Beču i rekao kako mu je srpski tensier čestitao veliku pobedu.

"Nismo mnogo pričali, ali mi je Novak prišao posle meča i čestitao mi", rekao je Lorenco i dodao da su mu prijale i pohvale Đokovićevog trenera Gorana Ivaniševića.

"I njegove pohvale su mi prijale. Da sam igrao protiv bilo koga drugog igrao bih sa istom odlučnošću. Nije me omelo protivnikovo ime, niti ono što se dešavalo na terenu", bio je iskren italijanski teniser.

Ranije u karijeri, Sonego nije bio u prilici da pobeđuje "jaka" imena u tenisu pa je tako i dalje srećan zbog uspeha. Pogotovo ako se na to doda da nije očekivao da će postići tako dobar rezultat.

"Naravno, nisam očekivao da dođem u finale kao 'srećni gubitnik'. Dobro sam se osećao, igrao sam bolje nego inače, ali sam oduvek imao problem da pobeđujem tako jake igrače. Na sreću, sve je prošlo dobro po mene", zaključio je Italijan.

Posle odlično odigranog beča, Lorenco Sonego na Matersu u Parizu nije napravio ponovno iznenađenje pošto je u drugom kolu poražen od Nemca Saše Zvereva.

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC