• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vratio se King Kong, nokautom - bicepsom?! Kubanac "rešio" Amerikanca za samo 45 sekundi, snimak otkrio kako (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najveće pitanje je - kojim udarcem je Ortiz nokautirao Floresa

 boks-nokaut-video-luis-ortiz-aleksander-flores-45-sekundi-pobeda Izvor: Printscreen/Twitter

"King Kong" se vratio još jednim nokautom! Iskusni Kubanac Luis Ortiz vratio se u ring posle skoro godinu dana pauze i pobedio Amerikanca Aleksandera Floresa za samo 45 sekundi.

Možda će vas zanimati

Najveće pitanje posle ovog meča bilo je – kako ga je nokautirao? Kada se dobro analizira snimak, najbolji odgovor je – bicepsom u lice! Dobro, možda i podlakticom...

Ortiz je odmah napao Floresa i počeo da ga gađa, a pre nego što se srušio, delovalo je da ga je pogodio jednim od "najsmrtonosnijih" udaraca u boksu – levim krošeom u jetru.

Ali, na usporenom snimku se vidi da taj udarac nije bio čist, a i Amerikanac se uspravio i krenuo unazad, što ne bi bilo moguće da je pogođen u jetru.

Onda se Ortiz bacio na njega velikim desnim krošeom i pogodio ga bicepsom u glavu. Flores je probao da uđe u klinč, ali se samo srušio. Usporeni snimak iz drugog ugla, otkrio nam je da je u pitanju bila fatalni desni biceps (ili podlaktica).

Ortizu je ovo bila 32. pobeda u 36 profesionalnih mečeva, uz 27 nokauta. Osim toga, ima i dva poraza od Dionteja Vajldera, koji ga je dva puta nokautirao, kao i dva meča bez rezultata.

Ortiz važi za jednog od boljih tehničara u teškaškom boksu, ali nikada nije osvajao (pravi) pojas. Neki kažu da je to zbog toga što je sledio put većine kubanskih boksera koji se dokopaju SAD – jeftina i ukusna hrana, manje treninga – a drugi zbog njegovih godina.

Ortiz ima zvanično 41 godinu, ali je "javna tajna" da je mnogo stariji, pa čak i ljudi iz boksa i njegove kolege borci govore da je bliži 51. nego 41. godini.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC