• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobuna na Australijan openu: Čak 47 teniserki ugroženo, traži se pomeranje turnira ili karantin za sve!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ogromni problemi za organizaciju turnira!

 Pobuna na Australijan openu: Čak 47 teniserki ugroženo, traži se pomeranje turnira karantin za sve Izvor: MN PRESS

Nakon prvog skandala koji je izbio zbog virusa korona na Australijan openu, nismo dugo čekali na drugi. 

Prvo je dozvoljeno da Amerikanac Tenis Sandgren uprkos pozitivnom testu doleti u Australiju i da se takmiči, a sada se teniserke bune zbog tretmana kojim su podvrgnute. 

Možda će vas zanimati

Zbog protokola o virusu korona 47 tenisrerki će morati da 14 dana bude u potpunom karantinu, da ne izlaze iz svojih soba. Razlog tome je pojava korone na letovima kojima su doputovale u Australiju. 

Jedan let koji je dolazio iz Abu Dabija je imao jednu pozitivnu osobu, a na letu iz Los Anđelesa su viđena dva pozitivna slučaja. Niko od pozitivnih nije učesnik Australijan opena, ali svi iz ta dva aviona će morati da budu u samoizolaciji. 

Problem je nastao jer teniserke ne znaju kako će se sada pripremiti za prvi grend slem sezone koji počinje 8. februara. Neće moći da treniraju i veliko je pitanje u kakvoj će formi dočekati takmičenje. 

"Ne žalimo se na karantin, žalimo se na nejednake uslove za takmičare pre bitnog turnira", napisala je Belinda Benčić, a isto mišljenje ima i rumunka Sorana Kristea.

"Nemam problem da ostanem 14 dana u sobi i gledam netfliks. Verujte mi ovo je odmor i ostvarenje snova. Ono što ne možemo jeste da se takmičimo posle 14 dana na kauču. To je problem", napisala je ona. 

Pobunile su se i neke teniserke koje nisu bile na problematičnim letovima poput Belgijanke Kristen Flipkens, koja se oporavlja od bizarne povrede i nada se nastupu na Australijan openu. 

"Ne ja nisam bila na jednom od "zaraženih" letova, ali fer je ili da se Australijan open pomeri za dve nedelje ili da svi odu u karantin", smatra iskusna Belgijanka. 

A i Julija Putinceva je imala šta da zameri organizatorima. 

"Ono što ne razumem je to što nam niko nije pomenuo da će ceo avion morati da se izoluje ako je jedna osoba zaražena. Da sam to znala razmislila bi pre nego što bi krenula", napisala je ona. 

Sve manje je vremena do početka prvog grend slema sezone, a problemi se gomilaju. Neki, kao incident sa navijačom Novaka Đokovića, su lako rešivi, ali neki, kao situacija sa karantinom i nisu. 

Pred nama je veliki period iskušenja za organizatora i ostaje da se vidi da li će Australijan open na kraju biti održan. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC