• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hit! Rus srušio Federera, Švajcarac se odmah oglasio: Legenda ne može više da gleda kako pada

Autor Dragan Šutvić

Mlađa garda ga redom prestiže

 andrej-rubljov-monte-karlo-finale-rodzer-federer-sedmo-mjesto Izvor: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias, Profimedia

Ruski teniser Andrej Rubljov je izgubio u finalu Mastersa u Monte Karlu od Grka Stefanosa Cicipasa, ali je ipak napravio sjajan uspeh kojim je poboljšao svoju poziciju na ATP tabeli.

"Žrtva" je Rodžer Federer čije sedmo mjesto sada zauzima mladi Rus nakon odličnog početka sezone. Proslavljeni Švajcarac očigledno teško podnosi strmoglavo padanje, pa je riješio da se brže bolje oglasi.

Možda će vas zanimati

Nakon što je u martu ispao u drugom kolu Dohe, Rodžer je redom otkazivao turnire, na spisku za Masters u Rimu ga nije bilo, ali sada je konačno najavio kada će ponovo na teren.

Švajcarac se oglasio na društvenim mrežama i poručio da će da igra turnir u Ženevi, a nakon toga pakuje kofere za Rolan Garos.

"Zdravo svima, srećan sam što mogu da vas obavijestim da ću da igram u Ženevi i Parizu. Do tada ću da treniram. Ne mogu da dočekam da ponovo igram u Švajcarskoj", objavio je Federer.

Rodžer je došao u Dohu nakon 13 mjeseci pauze, nije pružio očekivane partije pa se tako ponovo povukao. Prije Rubljova početkom mjeseca i Nijemac Aleksandar Zverev pomjerio ga je za jednu poziciju. Preciznije, tada je Švajcarac bio šesti reket svijeta, ali je tu poziciju preuzeo Saša. 

Turnir 250 serije u Ženevi igra se od 16. do 22. maja, a dvije nedjelje nakon toga počinje Otvoreno prvenstvo Francuske. Dakle, "FedEksu" je ostalo još mesec dana za pripremu, a vidjećemo da li će do tada uspjeti da održi bar osmu poziciju.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC