• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakovo prokletstvo polufinala - zaustavljen treći put: Strašan skor na grend slemovima, ali Olimpijske igre su drugo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čak tri puta u karijeri Novak Đoković je stizao do polufinala Olimpijskih igara, ali je sva tri puta poražen.

 Novak-Djokovic-treci-put-izgubio-polufinale-Olimpijskih-igara Izvor: Profimedia

Sanjali smo da će Novak Đoković donijeti zlato sa Olimpijskih igara, djelovalo je da je finale veoma blizu kada je poveo protiv Aleksandra Zvereva 6:1 i 3:2, međutim onda se samo "ugasio".

Igrao je Nijemac kao u transu, vezao čak osam gemova u nizu, a Novaku nije pomoglo ni kada je vikao na svoj stručni štab. Bez obzira na maestralnu igru u prvoj polovini meča, Đoković je na mreži morao da čestita boljem, koji mu se doduše i izvinjavao, pa mu preostaje da se bori za bronzanu medalju.

Biće to čak treći put u karijeri Novaka Đokovića da se bori za ovo odličje na Olimpijskim igrama, a već je poznato da će mu sutra na crtu izaći španski teniser Pablo Karenjo-Busta.

Protiv njega ima četiri pobjede i jedan poraz, i to nakon diskvalifikacije na US openu, ali naravno u ovim situacijama to nije presudno, više nas sve zanima u kakvom će mentalnom stanju biti Đoković poslije šokantnog poraza, pošto je silno želio da Srbiji donese zlatnu medalju.

Bile su ovo četvrte Olimpijske igre za Đokovića, a zanimljivo je da je čak tri puta zaustavljan na korak od finala - dok je jednom, i to prije pet godina u Rio de Žaneiru, poražen već u prvom kolu.

S druge strane u polufinalima grend slemova ima skor 30-11.

Đoković je do bronzane medalje stigao u Pekingu kada je u polufinalu izgubio od Rafaela Nadala u tri seta (4:6, 6:1, 4:6), ali tada niko od njega nije očekivao zlato. Imao je samo 21 godinu, pa je pun elana ušao u meč za treće mjesto protiv američkog veterana Džejmsa Blejka i dobio ga relativno lako u dva seta (6:3, 7:6).

Na igre u Londonu, Đoković je došao kao jedan od favorita, bio je drugi teniser svijeta u tom trenutku, pa je redom "čistio" Fonjinija, Rodika, Hjuita i Congu, da bi potom došlo kobno polufinale.

Izvor: Profimedia

Čekao ga je domaći teniser Endi Marej i uspio je da pred svojom britanskom publikom slavi tek u završnici setova (7:5, 7:5), a Đoković je razočarano napustio vimbldonski kompleks u koji je ipak morao da se vrati kako bi pokušao da osvoji bronzanu medalju.

Ipak, poznato je da je Đoković veliki emotivac i da mu je poslije teških poraza potrebno vrijeme da bi se "oporavio" tako da je Huan Martin del Potro završio sa odličjem oko vrata - slavio je u dva seta 7:5, 6:4.

Izvor: Profimedia/Xinhua/Liu Jie

Isti teniser ga je četiri godine kasnije u Riju zaustavio već u prvom kolu, pričao je Đoković da mu je to jedan od najtežih poraza u karijeri, bilo je dosta suza, pa se i Del Potro pred početak turnira u Tokiju šalio da sada može do zlata - kada on nije tu da mu poremeti planove.

I sve je išlo po planu, sve dok Đoković nije došao na tri gema od pobjede i bio nikad bliži finalu Olimpijskih igara...

Na sljedećim u Parizu, koje se igraju 2024. godine, imaće punih 37.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC