• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nokautirala otmičara pa osvojila medalju: Mehmedović srebrna na Evropskom prvenstvu u tekvondou za junire

Autor Haris Krhalić

Mehmedović u finalu imala vođstvo od 8:2 protiv predstavnice Rusije.

 Mehemdović srebrena medalja Izvor: FENA/Haris Dedovic

Evropsko prvenstvo u tekvondou za juniore danas je zvanično počelo u Sarajevu.

U naredna četiri dana najbolji juniori iz 45 zemalja biće učesnici događaja u organizaciji Tekvondo saveza Bosne i Hercegovine.

Svoj nastup danas su imale tri bh. takmičarke, Petra Ždero, koja je poražena u prvoj borbi, Dua Ahmad koja je ostvarila jednu pobjedu nad predstavnicom Rumunije sa 17:9 nakon čega je doživjela poraz, i Nadina Mehmedović koja je nakon tri sjajne pobjede u finalu ostala bez zlatne medalje nakon pada koncentracije.

Možda će vas zanimati

Mehmedović je slavila nad predstavnicama Kipra sa 15:1, Srbije sa 7:4, Turske sa 7:6 da bi u finalu imala vodstvo od 8:2 protiv predstavnice Rusije.

Ipak, do kraja borbe poražena je sa 14:10 čime je osvojila srebrnu medalju.

Nadina Mehmedović je prije nekoliko dana bila meta napadača koji su pokušali da je otmu!

Otmičari su je na silu pokušali ugurati u auto uz prijetnje i fizičku silu, ali je Nadina, zahvaljujući svom iskustvu i znanju, uspjela nokautirati svog jednog otmičara.

Danas je na rasporedu bilo pet kategorija, od čega dvije muške do 45 i 48 kilograma, i tri ženske, do 55, do 59 i 68 kilograma.

U kategoriji do 45 kilograma kod muškaraca treća mjesta osvojili su Oven Blunt iz Velike Britanije i Punan Muršalov iz Azerbejdžana. Drugo mjesto osvojio je Maksim Manenkov iz Ukrajine, dok je zlatnu medalju osvojio Lev Maiorko iz Rusije.

U kategoriji do 48 kilograma dvije bronzane medalje osvojili su Aleksandros Barkof iz Grčke i Tejmur Saidi iz Ukrajine, srebrni je bio Markos Himenez iz Španije, dok je prvo mjesto osvojio Idar Bagov iz Rusije.

U kategoriji žena do 55 kilograma bronzanu medalju osvojila je Ivana Duvančić iz Hrvatske, kao i Žulie Ngujen iz Francuske. Srebrnu medalju osvojila je Darja Kostenevič iz Ukrajine, dok je Laura Rodrigez iz Španije bila zlatna.

U kategoriji do 59 kilograma bronzu su osvojile predstavnica Turske Pinar Jigitalp Hatiče i Neve MekFli iz Velike Britanije, dok je srebrna bila Luana Marton iz Mađarske. Najbolja u ovoj kategoriji bila je Sara Čari iz Belgije koja je osvojila zlatnu medalju.

U kategoriji do 68 kilograma Esmeralda Husović iz Njemačke bila je bronzana, kao i Jaren Uzunčavdar Sude iz Turske. Srebrnu medalju osvojila je pomenuta Nadina Mehmedović iz BiH, dok je zlatna bila Polina Švedkova iz Rusije.

Evropsko prvenstvo se nastavlja i naredna tri dana kada će predstavnici BiH imati priliku za nove medalje.

(FENA)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC