• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gdje da gledate Srbiju i kada Novak izlazi na teren - sve o Dejvis kupu: Početak protiv domaćina, napada se trofej!

Autor Dragan Šutvić

Reprezentacija Srbije će na početku igrati protiv domaćina, Austrije.

 austrija srbija dejvis kup Izvor: Profimedia/MN Press

Počinje pohod Srbije na Dejvis kup titulu!

Novak Đoković završio je sezonu na ATP turu i kao posljednji član delegacije priključio se ekipi u Insbruku, gdje će se srpska reprezentacija takmičiti u grupnoj fazi. Završni turnir Dejvis kupa počeo je juče, a Srbija danas protiv Austrije igra prvi meč.

Možda će vas zanimati

Trofej koji je Srbija osvojila 2010. godine ponovo je "na talonu", a srpski tim izgleda kao jedan od najvećih favorita za osvajanje pehara. Konkurencija bi mogao da bude veoma jak sastav ruske reprezentacije koju će predvoditi neumorni Danil Medvedev, Đokovićev najveći konkurnet na ATP turu.

Gde se igra?

Loša vijest je što neće biti navijača na tribinama, jer su reprezentativci Srbije očekivali veliku podršku pred ovaj susret. Mnogi Srbi iz Austrije željeli su da nabave karte za mečeve grupne faze u Insbruku i pruže podršku najboljim srpskim teniserima, ali će umjesto toga morati da ih gledaju preko malog ekrana.

Gdje je prenos?

Prenosi mečeva koje Srbija igra u Dejvis kupu biće na kanalima Sportkluba, a početak današnjeg programa zakazan je za 16:00.

Ko će igrati?

Domaćin na ovaj turnir dolazi silno oslabljen, pošto će Austrija nastupiti bez svoje prve zvijezde. Dominik Tim imao je velikih problema sa povredom tokom cijele sezone i još nije uspio da se oporavi, pa će tako Austrijanci bez igrača u prvih 100 na svijetu - računajući singl konkurenciju, igrati protiv Srbije.

Naravno, oni imaju svoje kalkulacije. Zbog dobrog dubl tandema Marah-Osvald računaju na siguran poen u konkurenciji parova, pa im ostaje da se nadaju nekom iznenađenju u singlu. Protiv Novaka će to ići baš teško...

Srbija je favorit!

Dobra stvar za Srbiju što će se dubl meč igrati na kraju dana, pa taj susret ne mora da ima takmičarski značaj.

Sve bi moglo da se riješi u singlu, a ostaje nam samo da vidimo za koje će se kombinacije odlučiti selektori. Đoković će sigurno igrati singl, dok bi drugi srpski teniser trebalo da budu Lajović ili Krajinović. Od njihove pobjede protiv - vjerovatno, Jurija Rodionova, zavisiće pobjeda srpske reprezentacije. Za kraj, Srbiju će u dublu predstavljati Nikola Ćaćić, a njegov partner u posljednjem meču dana zavisiće od ishoda ranijih mečeva.

Reprezentacija Srbije: Novak Đoković (1. u singlu), Dušan Lajović (33), Filip Krajinović (42), Miomir Kecmanović (68), Nikola Ćaćić (36. u dublu)

Reprezentacija Austrije: Denis Novak (118. u singlu), Jurij Rodionov (139), Gerald Melcer (287), Oliver Marah (45. u dublu) i Filip Osvald (52)

Predviđeni učesnici:

16:00 Lajović - Rodionov

nakon toga: Đoković - Novak

21:15: Ćaćić/Krajinović - Marah/Osvald

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC