• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svesrpski šampion - peti put Vojvodina ili prvi put Sloga? Za medalju se bore Borac m:tel i Metaloplastika

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši dobojske Sloge i Vojvodine iz Novog Sada boriće se u četvrtak (18.00, RTS, RTS Plus) za titulu svesrpskog šampiona u Loznici.

 rukomet, svesrpski kup, najava finale, i meč za 3. mjesto Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Dobojlije su u svoje prvo finale u ovom takmičenju stigli poslije iznenađujuće pobjede nad banjalučkim Borcem m:tel (32:27), dok su Novosađani opravdali ulogu favorita protiv šabačke Metaloplastike u drugom polufinalu turnira u Loznici.

Ovo će biti peto finale Svesrpskog kupa za "lale", koje će pokušati da osvoje i peti trofej i tako ostati jedini osvajači ovog takmičenja ekipa sa obje strane Drine. To je i cilj Novosađana, potvrdio je trener Boris Rojević.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Mi volimo da igramo Svesrpski kup, došli smo motivisani i zasluženo slavili pobjedu. Kontrolisali smo cijelu utakmicu i da se nismo opustili posljednjih 10 minuta, pobjeda bi bila još ubjedljivija. Dali smo šansu mladim igračima da osjete kako je igrati velike utakmice", rekao je Rojević.

Uz svo uvažavanje Sloge, strateg Voše nema dilemu šta će večeras biti zadatak njegovih izabranika.

"Finale je uvijek teže nego polufinale jer nema dovoljno vremena da se ekipa spremi i daćemo sve od sebe da izgledamo onako kakvi smo bili u prvom duelu u Loznici. Gledali smo Slogu, nezgodna su ekipa. Neki igrači su igrali (protiv Borca m:tel), nismo znali uopšte da igraju za Slogu pa se nismo dovoljno pripremili za njih, ali bićemo motivisani da iziđemo na teren i pobijedimo", dodao je trener novosadske ekipe.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Stanko Stanković, koji je sa osam golova protiv Borca m:tel bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu Sloge u polufinalu, istakao je da će Dobojlije u finalu imati dodatni motiv s obzirom da prvi put imaju priliku da se bore za pehar svesrpskog šampiona.

"Ući ćemo u utakmicu s namjerom da pobijedimo. Imamo dodatni motiv jer smo prvi put u finalu Svesrpskog kupa, koji nam mnogo znači jer učestvuju ekipe koje su najbolje s obje strane Drine. Čast nam je što smo tu u Loznici", rekao je Stanković.

U borbi za bronzanu medalju, odnosno treće mjesto na Svesrpskom kupu, od 15.30 u dvorani "Lagator" će se boriti crveno-plavi iz Banjaluke i Metaloplastika iz Šapca.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Kapiten crveno-plavih Miloš Nježić pred utakmicu protiv šabačke ekipe je izrazio nadu da je polufinalni meč sa Slogom bio samo "loš dan" ekipe iz Banjaluke.

"Naravno da očekujem da ćemo biti dosta bolji, ima mnogo stvari koje možemo popraviti u odnosu na polufilale. Mislim da je juče presudila dekocentracija u šutu, previše 'zicera' smo promašili. Nadam se da ćemo uspjeti da popravimo to danas protiv Metaloplastike i da pokažemo da je ono juče bio samo loš dan", naglasio je Nježić.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Šapčanin Savo Mešter očekuje pobjedu na meču za treće mjesto.

"Pogledali smo Banjalučane protiv Sloge iz Doboja jer smo došli ranije i vjerujem da smo ih dobro upoznali. Sigurno je da ćemo ići na pobjedu. Metaloplastika uvijek ide da zabilježi pobjedu bilo protiv koga da igra. Da li je to Borac, Vojvodina ili bilo koja druga ekipa", rekao je Mešter.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC