• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina neprikosnovena u Svesrpskom kupu: Dobojlije nisu uspjele da osvoje trofej - Novosađani 5/5!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Aktuelni šampion Srbije osvojio i peti pehar u Svesrpskom kupu, u kojem učestvuju najbolje ekipe Srbije i Republike Srpske.

 vojvodina osvojila pehar u petom svesrpskom kupu u rukometu Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

U Loznici, u dvorani "Lagator", u finalu petog Svesrpskog kupa, Vojvodina je savladala dobojsku Slogu 30:20 (16:8), te osvojila peti trofej u ovom takmičenju.

U meču za trofej tim iz Novog Sada bio je bolji tokom svih 60 minuta, te zasluženo stigao do petog uzastopnog pehara. 

Možda će vas zanimati

U veoma tvrdoj utakmici sa malim brojem golova, Novosađani su nakon prvih 30 minuta imali prednost od osam golova - 16:8.

Tokom cijelog prvog poluvremena srpski tim imao je prednost. Rukometaši Sloge izuzetno loše su otvorili meč, pa u prva četiri minuta nisu uspjeli da zatresu protivničku mrežu (pritom su u dva navrata pogađali okvir gola). Vojvodina je u tim trenucima vodila 2:0, da bi dobojski tim konačno uspio da se probudi, izjednači na 2:2, zatim i 3:3, ali ne i da povede.

Mnogo grešaka viđeno je na početku, veliki broj izgubljenih lopti s obje strane, a prednost Novosađana krenula je da raste. Dobojlije su postigle samo tri gola za 17 minuta (7:3).

Dominirao na golu Novosađana iskusni, 40-godišnji Svetislav Verkić (šest odbrana), koji nije dao rivalu da se približi.

Za razliku od polufinalnog meča protiv Borca m:tel, kada je imao 13 uspješnih intervencija, golman Sloge Milutin Bogdanović uspio je da upiše samo dvije odbrane, i to u posljednjem minutu prvog dijela. Jedini raspoložen bio je Vladimir Stanković, koji je postigao šest od osam golova dobojskog tima.

Najveću prednost Vojvodina je stekla u 29. minutu, kada je na semaforu stajalo 16:8 i sa ovim rezultatom otišlo se na odmor.

OTKAZAN MEČ ZA TREĆE MJESTO

Meč između rukometaša Borca m:tel i šabačke Metaloplastike, koji je trebalo da se bore za treće mjesto, otkazan je jer je član delegacije banjalučkog tima bio pozitivan na korona virus.

Nije bilo mnogo razlike ni u nastavku.

Vojvodina je nastavila sa boljom igrom pa je u 39. minutu stigla do vođstva od devet golova (21:12).

Pokušao je Vojislav Rađa tajm-autima da razdrma svoju ekipu, ali jednostavno nije išlo. Najbliže što je Sloga prišla bilo je 25:19, ali su Novosađani poprilično lako odbili ovaj napad, te protivniku stavili do znanja da u finišu nema čemu da se nada.

Novosadske "crveno-bijele" kao da je to razljutilo, pa su nedugo zatim, serijom 4:0, u 56. minutu, prvi put stekli dvocifrenu prednost - 29:19.

Do kraja je Vojvodina rutinski sačuvala vođstvo, slavila 30:20, te osvojila peti pehar u Svesrpskom kupu.

Vladimir Stanković sa osam golova bio je najefikasniji u redovima Sloge, ali i na cijelom meču. Vladan Đurđević i Aleksandar Miličević dodali su po četiri.

Pobjednički tim predvodio je, Ratković, strijelac pet golova, dok su Ocvirk, Milenković i Kljajić postigli po gol manje.

Nemanja Ratković i Aleksa Kljajić za Vojvodinu su postigli po četiri gola, dok je Gregor Ocvirk dodao tri.

Vladimir Stanković proglašen je za najboljeg igrača petog Svesrpskog kupa, a Svetislavu Verkiću pripalo je priznanje za najboljeg čuvara mreže.

SLOGA: Bogdanović, Peštić, Stojanović, Đurđević, Blagojević, Tulendić, Damjanović, V. Stanković, Trifunović, Gavrić, Savičić, Ristić, Knežević, S. Stanković, Miličvić, Bajović.

VOJVODINA: Šijan, Kurteš, Pribak, Ocvirk, Vukovljak, Verkić, Žmavc, Milenković, Tasić, Rađenović, Ratković, Tomić, Nikolić, Kljajić, Šotić, Bedui.

Podsjetimo, u prethodna četiri finala, Vojvodina je igrala protiv Dervente, a onda tri puta protiv Borca m:tel, a sva četiri pehara završila su u vitrinama Novosađana. Sloga je danas prvi put igrala finale Svesrpskog kupa, ali nije uspjela da savlada Vojvodinu, koja i dalje ostaje jedini osvajač trofeja u dvobojima najboljih klubova Srbije i Republike Srpske.

SVA FINALA "SVESRPSKOG KUPA"

Teslić, 2014. godina: Vojvodina - Derventa 31:19
Novi Sad, 2016. godina: Vojvodina - Borac m:tel 30:25
Banja Luka, 2017. godina: Borac m:tel - Vojvodina 27:27 (nakon sedmeraca 30:31)
Pale, 2019. godina: Borac m:tel - Vojvodina 22:22 (nakon sedmeraca 24:25)
Loznica, 2021. godina Sloga - Vojvodina 20:30

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC