• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teške povrede, kiksevi i suze, ali je uspjela - Lara Gut Behrami osvojila zlato!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Imala je neuspjehe na Olimpijskim igrama 2014. i 2018. godine, a nakon toga je stala na ludi kamen. Od tada je shvatila da nisu važne samo pobjede na stazi.

 lara gut behrami zlato na zimskim olimpijskim igrama Izvor: Profimedia

Napokon je uspjela! Lara Gut Behrami (30) je svojoj impresivnoj skijaškoj karijeri dodala i jedinu stvar koja joj je nedostajala - zlatnu olimpijsku medalju!

Švajcarska skijašica i supruga poznatog fudbalera rođenog u Kosovskoj Mitrovici konačno je uspjela da slavi u superveleslalomu, disciplini u kojoj je i aktuelna svjetska šampionka!

Možda će vas zanimati

U Kini se sedam smatra za srećan broj, a on je Lari Gut Behrami sreću zaista i donio. Sa njim na prsima je uspjela da ostvari najbrže vrijeme poslije dvije trke i osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Ovo je njeno treće olimpijsko odličje, poslije dvije bronze, a nakon osvojenog zlata, bilo je i suza.

"Bila sam nervoznija u cilju nego na startu. Ne može tek tako da se zanemari ono što mi se dogodilo u Sočiju i Pjongčangu. Osim toga, nisam bila uvjerena da sam skijala najbolje što mogu, ali na kraju nije moglo da se završi bolje nakon godine sa mnogo povreda", rekla je Lara, koja je od 2018. godine u braku sa švajcarskim fudbalerom Valonom Behramijem.

Prije šest godina, Lara je postala prva Švajcarkinja od Freni Šnajder kao ukupna pobjednica u Svjetskom kupu, ali na Svjetskom prvenstvu u Sen Moricu godinu dana kasnije - pukao joj je ukršten ligament koljena. Njena sreća u nesreći bila je to što je upoznala Behramija, fudbalera koji je emigrirao sa Kosova i Metohije.

"Pretpostavljam da je u tome bio ključ. Počela sam više da razgovaram sa porodicom. Od tada znam da u životu nije lijepa samo pobjeda."

Gorke suze poslije teških povreda zamijenila su suze radosnice.

"Svi smo plakali. Tata sa mnom u cilju, muž i mama kod kuće. I ja naravno. Ovo zlato ne doživljavam kao nagradu za teške trenutke, nego kao nagradu što sam se uvijek borila. Ponosna sam", poručila je Lara poslije pobjede.

Lara Gut Behrami ima čak osam medalja sa svjetskih prvenstava. Njen suprug Valon, rođen je 1985. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Sa porodicom je emigrirao u Švajcarsku kada mu je bilo pet godina. Tamo je prihvatio njihovo državljanstvo i za reprezentaciju Švajcarske ima 83 nastupa, uključujući i onaj protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

Trenutno nastupa za italijanskog drugoligaša Brešu, a nekada je nosio dresove Lacija, Napolija, Fiorentine, Vest Hema, Udinezea...

Izvor: Profimedia

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC