• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obrt! Otkriveno kako su Australijanci prevarili Novaka: Sve je moglo da se izbjegne da su uradili jednu sitnicu!

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković je možda najveću grešku napravio kada je objavio na Instagramu da putuje u Australiju sa "medicinskim izuzećem".

 Novi detalji o Đokovićevoj vizi Izvor: Instagram/@DjokerNole/Printscreen

Srpski teniser Novak Đoković proživio je pravu torturu početkom godine kada je doputovao u Australiju. Bio je u pritvoru, išao na Sud, međutim na kraju je deportovan odlukom ministra za imigracije Aleksa Houka.

Đoković je u zemlju ušao zahvaljući "medicinskom izuzeću" koju su odobrile dvije nezavisne komisije, međutim kada se ukrcao na avion i saopštio svijetu da će igrati na Australijan openu bez vakcine - došlo je do velikog obrta. Odjednom su mu poručili da njegova viza nije validna, a sada je otkriveno i kako je došlo do ovakve greške.

Možda će vas zanimati

Najnovija informacija govori da je vizu Novaka Đokovića odobrio "čovjek, a ne kompjuter", pa je sve moglo da se izbjegne da su ispoštovani svi protokoli koje inače prolaze ostali putnici.

O čemu se tačno radi? Novakova dokumentacija o vakcini, odnosno o "medicinskom izuzeću", nije prošla kroz digitalni sistem. Da jeste, avionska kompanija bi Đokovića savetovala da ne putuje u Australiju, pa bi tako bio izbjegnut haos kroz koji je srpski teniser prošao u međuvremenu.

Sekretar australijskog Ministarstva unutrašnjih poslova Mikael Peculo je odgovarao na pitanja u tamošnjem Senatu i potvrdio da bi "kompjuterski sistem" sve odmah riješio.

"Da imamo mašinu za putoanje krozv vrijeme i da možemo da vratimo vrijeme - potpuno funkcionalan sistem sa svim parametrima bi pokazao da Đoković nema dozvolu da uđe u zemlju", pojasnio je Peculo na saslušanju u Senatu i time potvrdio da je Australija napravila veliku grešku.

Sve u svemu djeluje da je Đoković najviše ispaštao zbog australijske igrarije tokom koje se odgovornost prebacivala sa jedne na drugu vlast, a čak iako mu je Sud dozvolio da ostane u zemlji - ipak je protjeran.

Drama i dalje nije završena, o ovome će se još pričati u Senatu...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC