• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kombinezon Mihaela Šumahera izložen u Sarajevu! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Svi zainteresovani mogu da vide kombinezon u kojem je proslavljeni Nijemac ostvarivao velike pobjede u "najbržem cirkusu".

 kombinezon mihaela šumahera u sarajevu Izvor: Promo

Legendarni Mihael Šumaher, sedmostruki šampion Formule 1 i pobjednik čak 91 trke u "najbržem cirkusu", punih osam godina vodi životnu bitku.

Otkako je krajem 2013. godine na skijanju doživio povredu glave, proslavljeni Nijemac nalazi se u komi, a u tajnosti se kriju detalji o njegovom zdravstvenom stanju.

U međuvremenu, mnogi se prisjećaju sjajnih podviga koje je Nijemac ostvario, a u tu akciju uključilo se i Sarajevo, gdje je izložen njegov pobjednički kombinezon!

Možda će vas zanimati

Šumaher je, naime, u više navrata pomagao stanovništvo na ovim prostorima, pa je tako sada već davne 2003. godine u Novoj Gorici organizovao humanitarnu fudbalsku utakmicu između ekipa "Nacionale Piloti" i slavnih ličnosti iz Slovenije, Italije, Austrije i BiH.

Za "Šumijev" tim nastupili su proslavljeni asovi Formule 1 Jarno Truli, Đankarlo Fizikela, Fernando Alonso, motocklista Maks Bjađi... dok su im se suprotstavili slovenački skijaši Jure Košir i Mitja Kunc, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije u fudbalu Srećko Katanec, bh. glumac Branko Đurić... a sav prihod sa te manifestacije proslijeđen je za djecu i žrtve rata u BiH.

Novogorička kompanija koja je podržala tu manifestaciju otkupila je pet godina ranije Šumaherov kombinezon po cijeni od 10.000 evra, a sada je isti izložen u jednom klubu u Sarajevu, gdje je Šumaher nedavno dobio i mural.

Pogledajte fotografije!

 (mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC