• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakov hejter prozvao njegovu organizaciju: PTPA se oglasio zbog zabrane Rusima, a Amerikanac jedva dočekao!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ben Rotenberg je istakao da je ovo velika propuštena prilika organizacije koju je Novak Đoković osnovao zajedno sa kanadskim teniserom Vasekom Pospišilom.

 ben rotenberg napao ptpa Izvor: Profimedia/AP/Kamran Jebreilli/YouTube/ATP Tour/Printscreen

Tema nedjelje u svjetskom tenisu je odluka organizatora Vimbldona da zabrane svim teniserima i teniserkama iz Rusije i Bjelorusije da se takmiče na njihovom turniru zbog invazije tih zemalja i učešća u ratu u Ukrajini.

Sada se povodom svega oglasila i PTPA, sindikat tenisera čiji je koosnivač Novak Đoković, a odmah potom uslijedio je i napad poznatog američkog novinara Bena Rotenberga zbog njegove sadržine.

Možda će vas zanimati

PTPA se oglasio povodom odluke Vimbldona da uvede zabranu igračima na osnovu njihove nacionalnosti, samo zbog toga što njihova zemlja vodi rat u drugoj državi.

Ben Rotenberg, američki novinar koji je poznat po tome da je često imao vrlo kritički stav prema Novaku Đokoviću, napisao je na svom Tviter profilu da je saopštenje PTPA bilo toliko loše da je propuštena velika prilika za ovu mladu organizaciju.

"Zabrana igračima da igraju na Vimbldonu na osnovu naionalnosti je bila velika, velika prilika za PTPA da stane u prvi plan i stane ispred igrača, da se obrati kao što bi pravi sindikat to uradio. Umjesto toga, PTPA je poslužio ovu vruću činiju ničega. Nema stvarnog stava za ili protiv zabrane. Ništa suštinsko", naveo je Rotenberg.

On je potom u nastavku objašnjavao kako ovo nije napad na Novaka Đokovića, kao što su mu mnogi isticali, napominjući da je sam Đoković osudio potez Vimbldona tokom ATP turnira u Beogradu.

No, evo i kako glasi saopštenje PTPA povodom odluke Vimbldona:

"Snažno osuđujemo rusku i ukrajinsku invaziju Ukrajine. Mi prepoznajemo da ne možemo da zaustavimo nasilje, ali naš kolektivni glas može da bude korišćen kao podrška Ukrajini i njenim građanima koji nastavljaju da traže mir i pravdu."

"PTPA je posvećena učenju od i čuvanju naše teniske zajednice i privatno i javno. Slušali smo mnogo osoba koji su duboko pogođeni ovim ratom i zahvaljujemo im se što su podijelili svoje priče."

"Dok takmičenja širom našeg svijeta razmišljaju o zabrani za ruske i bjeloruske sportiste, mi moramo da razumijemo da su mnogi od njih izgubili svoju slobodu izbora i izražavanja, zbog zakona koji su na snazi u Rusiji i Bjelorusiji. Govoriti protiv Rusije ili Bjelorusije ili osuđivati invaziju moglo bi da rezultira u njihovom lišavanju slobode. PTPA ne diskriminiše nijednog tenisera ili teniserku na osnovu nacionalnosti, ali smo protiv onih koji podržavaju ili pokazuju nasilje protiv nedužnih", stoji u saopštenju PTPA.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC