• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur morao da bude hospitalizovan! Javio se iz bolnice - "Prošla sedmica jedan od najtežih perioda u životu!"

Autor Dragan Šutvić

Najbolji bh. teniser morao je da bude smješten u bolnicu zbog jakih bolova u stomaku.

 damir džumhur u bolnici  Izvor: FENA/Arhiva

Damir Džumhur igrao je 17. maja meč kvalifikacija za Rolan Garos protiv Španca Fernanda Verdaska, nakon kojeg je – završio u bolnici!

Najbolji bh. teniser se nakon duela sa španskim veteranom požalio na jake bolove u stomaku, a pregledima je utvrđeno da se radi o akutnom pankreatitisu, zbog čega je morao da bude i hospitalizovan.

Možda će vas zanimati

Srećom, Damir se već oporavlja, a svim fanovima se obratio posredstvom društvenih mreža uz fotografiju iz bolnice.

"Samo sam htio da podijelim sa vama da mi je prošla sedmica vjerovatno bila jedan od najtežih perioda. Poslije mog meča u Parizu na Rolan Garosu odjednom sam osjetio jak bol u stomaku. Javio sam se ljekaru i odmah sam hospitalizovan u bolnici. Sva istraživanja su pokazala akutni pankreatitis (upala gušterače). Na skali od 1 do 5 bila je 5 (najjača). I to se desilo samo tri dana prije mog 30. rođendana, pa sam od tada na intenzivnoj njezi, četiri dana u Parizu pa nastavio u Beogradu. Imao sam najveće bolove u životu i nisam ni pomislio da to mogu doživjeti, pogotovo zato što je to jednostavno došlo niotkuda zdravom sportisti kakav sam ja. Biću u bolnici još dvije sedmice jer oporavak od ovoga nije lak i treba vremena. Na kraju sam srećan što sam živ i što mi nije potrebna operacija. Osjećam da ću mnogo više cijeniti život, mnogo više sve mogućnosti, više uživati u stvarima koje su važnije od tenisa, od svega na ovom svijetu, a to je moja porodica! Moj sin, moja žena i svi koji me bezuslovno vole. Drago mi je da se već osjećam bolje i da vidim napredak. Doktori koji su se brinuli o meni uradili su najbolji mogući posao da me spase i ojačaju. Hvala njima, zahvaljujući podršci mojih prijatelja, podršci moje porodice a posebno moje supruge koja je učinila sve što je bilo moguće da dobijem najbolju njegu, i naravno mislima na mog sina da ću ponovo biti zdrav. Što se tenisa tiče, trenutno ne razmišljam. Definitivno mi nije na pameti, ali znam da ću uzeti malo slobodnog vremena da se oporavim i da ga provedem sa dragima. Hvala svima na bezuslovnoj podršci", napisao je Damir Džumhur na Instagramu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC