• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"IZBACITE ĐOKOVIĆA SA TURNIRA!" Ukrajinski ambasador: Novače, IZVINI SE! Da li podržavaš rat?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prije nego što će otac najboljeg srpskog tenisera Srđan Đoković objaviti da ne dolazi na polufinalni meč Australijan opena, oglasio se i ukrajinski ambasador povodom cijele situacije.

 Ukrajinski ambasador traži da izbace Đokovića sa Australijan opena Izvor: Eurosport/Twitter/Ben Rothenberg/Screenshot

Srđan Đoković je u saopštenju poručio da neće prisustvovati polufinalnom meču Novaka Đokovića i Tomija Pola na Australijan openu zbog haosa koji je nastao zbog slavlja sa ruskom zastavom, čime je želio da skine pritisak sa svog sina. U prethodna 24 sata je Novak bio pod "rafalnom paljbom" javnosti zbog poteza svog oca, pa je čak stiglo i zvanično upozorenje Australijan opena i nije se samo na tome završilo.

Ukrajinski ambasador u Australiji Vasil Mirošničenko tražio je i prije objavljenog saopštenja da Srđan Đoković bude izbačen sa Australijan opena, odnosno da ne može da prisustvuje preostalim mečevima na turniru, dok je od Novaka tražio da se izvini zbog tog poteza, prenose australijski mediji.

"To je nedopustiva sramota za turnir. Mora da bude sankcija... Važno je i pitati Novaka Đokovića za mišljenje o ovoj situaciji. Da li podržava Putina? Da li podržava rat u Ukrajini? Šta misli o podršci svog oca?", poručio je ukrajinski ambasador Mirošničenko i potom dodao: "Sada je na Savezu da preduzme naredne korake. Mislim da je dobra ideja da ga ne puste na stadion, ne znam kako je moguće da tako nešto kaže kada zna šta Rusi rade u Ukrajini, kada zna koliko ljudi je ubijeno, silovano i mučeno i šta sve rade civilima."

U razgovoru za "Herald San", pošto je govorio za brojne medije, Mirošničenko je dodao da je "čitav Australijan open od početka bio kontroverzan", istakavši da nije trebalo da učestvuju teniseri iz Rusije. "Đoković je teniski superstar, najpoznatiji teniser na svijetu, tako da je veoma razočavarajuće vidjeti što njegov otac podržava Rusiju."

U međuvremenu se i Teniski savez Australije oglasio i u saopštenju potvrdili da su svjesni "neprikladnih zastava i simbola" koji su prikazani poslije meča, dok se dodaje da su o tome razgovarali sa teniserima i njihovim timovima.

Podsjetimo, Novak Đoković od 9.30 po centralnoevropskom vremenu igra protiv Tomija Pola za finale Australijan opena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC