• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako je psovao Goran Ivanišević - HIT SNIMAK IZ 2000. GODINE! Novakov trener u Njujorku napravio haos! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković ponekad opsuje na terenu, a Goran Ivanišević je psovao svuda, pa i na konferenciji za medije poslije grend slem meča!

 Goran Ivanišević psuje na konferenciji za medije Izvor: Youtube/Sportska sećanja/printscreen

Novak Đoković je dominantno osvojio 10. titulu u Australiji i svoj 22. grend slem u karijeri, a tokom finala protiv Stefanosa Cicipasa u jednom trenutku mu je meta bio i Goran Ivanišević. Srpski teniser se izvikao ka svom timu, pa na kraju meča objasnio šta se desilo, a čini se da i hrvatski trener nije uzeo za zlo. Kako i da uzme, kada se zna kakav je bio na terenu. O temperamentu Splićanina mnogo se pričalo i tokom njegove igračke karijere, ali i godinama kasnije.

Recimo, prethodnih dana su se na društvenim mrežama mogli pročitati komentari ljudi kojima nije jasno kako je to Ivanišević smireniji od nekoga. Poput Novaka, Goran je znao da opsuje na terenu - sebe, rivala, nekog trećeg - i tako izbaci negativnu energiju iz tijela. Jedna od kultnih situacija u kojoj se našao dogodila se na US openu 2000. godine.

Na posljednjem grend slemu sezone odigranom u Njujorku Ivanišević je imao jednu od najburnijih konferencija u teniskoj istoriji. Za manje od pola minuta opsovao je čak četiri puta, često bez ikakve potrebe. Njemu su psovke tokom te izjave bile uzrečice, koristio ih je gdje god je bilo prilike da ih ubaci!

"U zadnje vrijeme, je*iga, u zadnje vrijeme nisam dobro... Igram, samo lupetam, ku*ac. To je tenis, ono, vrati mi servis, forhend i onda ide bomba u pi*du materinu. Samo nešto tučem. Čovjek uopšte nije loš igrač, ima bekhend u pi*du materinu, što mene je*e", ispričao je Goran Ivanišević. Poslušajte kako je to zvučalo:

Nakon bolnog poraza nije birao reči.
Izvor: YouTube/Sportska sećanja

Ovaj razgovor sa novinarima dogodio se nakon ispadanja Gorana Ivaniševića u prvom kolu US opena 2000. godine. Njega je tada u četiri seta savladao Dominik Hrbati, a rezultat je bio veoma ubjedljiv. Nakon što je Ivaniševi prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:3, u naredna tri seta osvojio je samo jedan gem, u trećem dijelu meča. Slovački teniser ga je prosto razbio i kasnije stigao do četvrtog kola grend slema, a Goran je te sezone imao mnogo problema.

"Znate šta, moja supruga je često s njim razgovarala i jednom mi je rekla, kad je Novak tek došao, možda je bilo par nedjelja, da je taj mali poseban. Tada je bio u Minhenu i Goran Ivanišević. Jedne nedjelje poslije podne smo igrali i s obzirom na to da je Goran imao katastrofalnu igračku 2000. godinu, trenirao sam s njim. Izgubio je 19 puta u prvom kolu... I ništa, igrali smo dva sata i ja kažem 'Slušaj, Gorane, ajde udari s ovim malim, ima 13 i po, 14 godina, udari s njim pet minuta'. Kaže on 'Hoću, hoću, šjor Niko'. Udarali su oni 23 minuta i mali Novak je bio hipnotisan u tom teniskom sparingu. Niti jednu loptu nije poslao u mrežu. Završili su i kaže meni Goran 'Šjor Niko, ovaj mali je dobar, biće nešto od njega'. Rekao sam mu da isto mislim. Počeo sam nakon toga intenzivno da igram sa Novakom i bio je četiri i po godine kod mene. Vodio sam ga u Beograd i tu je napravio prve ATP poene. Ja sam od sekretara Teniskog saveza Srbije dobio četiri specijalne pozivnice za Beograd", prisjetio se jednom prilikom čuveni Nikola Pilić. Sve što se desilo kasnije je istorija, a zajedno su osvojili osam grend slem trofeja...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC