• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak nije najbolji ikad - dalje je od rekorda: Đoković srušio Štefi Graf, ali hejteri sad kažu: Amerikanac je bolji!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kako Novak Đoković obori rekord, tako njegovi hejteri izmisle novi. Nije problem, pašće i ovaj!

 Novak Đoković nije najbolji ikad nego Majk Brajan Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Novak Đoković je ove nedjelje uspio da ostane sam na vrhu ATP liste, poslije poraza Karlosa Alkaraza u finalu turnira u Rio de Žaneiru od Kamerona Norija. Ovaj ponedjeljak mu je 378. na čelu ATP liste i tako je nevjerovatni Srbin nastavio da obara rekorde koji se stavjaju pred njega. Prije više od godinu dana je postao apsolutno najbolji teniser svih vremena pošto je oborio rekord Rodžera Federera po broju nedjelja na čelu ATP liste. Mislilo se dugo da je 310 nedjelja koliko je Federer bio prvi nedostižno i da će zauvijek ostati upisano u istoriju tenisa, ali jedan momak iz Srbije mislio je drugačije. 

Ipak, onda su se teniski stručnjaci sjetili da ipak to nije apsolutni rekord! Iako nije za poređenje, uporedili su Novaka sa Štefi Graf i postavili novu granicu na 377 nedjelja, koliko je legendarna Njemica bila na vrhu VTA liste. Sada je i taj rekord oborio Novak, a da tokom pandemije virusa korona nije ostao bez 22 nedjelje na vrhu koliko je ATP lista bila "zamrznuta", sada bi slavio 400 nedjelja na vrhu. Ipak, najveći Novakov kritičar i hejter među novinarima Amerikanac Ben Rotenberg sjetio se da ni 378 nedelja nije dovoljno! 

"Stvari su komplikovane za Novaka Đokovića, kao što ste vjerovatno i čuli, ali on nije prestao da bude najbolji igrač na ATP turu i prestigao je rekord Štefi Graf po broju nedjelja na prvom mjestu u profesionalnom tenisu u singlu sa 378. nedjelja kao broj jedan", napisao je on, a onda se sjetio da ponovo uporedi neuporedivo!

OPET IZMIŠLJAJU REKORD AMERIKANCA! 

Izvor: Profimedia

Kao što je nedavno jedan teniski portal uspio da izračuna da Novak Đoković nije najbolji teniser svijeta ikada već je to Amerikanac Bil Tilden, sada je Rotenberg izvukao iz rukava novu američku legendu! Problematični i kontroverzni Tilden jeste bio dominantan dvadesetih i tridesetih godina dvadesetog vijeka, ali ATP lista tada nije postojala i nije moguće uopšte upoređivati tadašnji tenis sa "Open erom". Sada je Rotenberg uporedio singl i dubl!

"Sljedeća meta, ako hoće da je juri? Majk Brajan koji ima nevjerovantih 506 nedjelja na vrhu ATP liste u dublu", napisao je Ben Rotenberg.

Ovaj 44-godišnji Amerikanac završio je karijeru 2020. godine, a igrao je skoro isključivo dubl. Prvo godinama sa bratom blizancem Bobom Brajenom, a onda pred kraj karijere sa visokim sunarodnikom Džekom Sokom, ukupno je osvojio 18 grend slemova, igrao još 14 finala i bio na vrhu čak 506 nedjelja. U miks dublu ima još četiri grend slem titule, tako da ima jednak broj grend slemova kao Novak - 22, ali da li je moguće upoređivati singl i dubl tenis? Za neke, očigedno jeste...

Iako ovaj rekord djeluje nedostižno, jer Novaku treba još tri godine vladanja svjetskim tenisom da ga prestigne, mnogo puta smo vidjeli da on pomjera granice. Možda ovakve izjave ponovo "zapale vatru" u njemu. Nemojte se čuditi ako za nekoiko godina, kada se već zaboravi na ovaj tvit Bena Rotenberga osvanu tekstovi kako je Novak Đoković oborio još jedan rekord - rekord Majka Brajana!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC