• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je sam na vrhu, Španac nije uspio da ga stigne: Drama, senzacija i poraz, Đoković je najveći ikad!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mogao je Karlos Alkaraz da se izjednači, ali nije. Novak Đoković je neprikosnoveni vladar svjetskog tenisa!

 Novak Đoković sam na vrhu ATP liste rekord Izvor: Profimedia/Matthias Oesterle/Alamy Live News

Novak Đoković je prvi na ATP listi i sam je na tom mjestu! Kada uđete na sajt ATP-a vidjećete jasno da je srpski teniser prvoplasirani sa 6.980 bodova, dok je Karlos Alkaraz, mladi španski teniser drugi sa 6.780 bodova. A za to je "kriv" Kameron Nori!  Alkaraz se poslije povrede vratio na teren i osvojio turnir u Buenos Ajresu, a da je uzeo titulu i u Riju izjednačio bi se sa Srbinom. Ipak, pošto je Nori bio bolji u finalu od španske senzacije sa 5:7, 6:4, 7:5 i tako je ostavio Novaka samog na vrhu svjetskog tenisa. 

U prvom setu Alkaraz je u 12. gemu uspio da uzme brejk i slomi Britanca, ali nije Nori mentalno padao i u drugom setu smo vidjeli dramu. Izgubio je servis i Alkaraz je poveo sa 3:0, ali je onda uslijedio ogroman preokret i povratak. Uzeo je naredna dva brejka, poveo, pa ponovo izgubio servis i na 4:4 je sve bilo u egalu. Ipak uspio je da ostvari i treći brejk u ovom setu i da izjednači. U trećem setu je opet Alkaraz došao do brejka, ali je ponovo viđena ista priča. Nori je uzvratio sa dva gema u kojima je Špancu uzimao servis, da bi na kraju pobijedio i uzeo titulu. 

Ovako je Nori došao do prve titule ove sezone i 12. mjesta na ATP listi, a Alkaraz će morati još da čeka da povrati svoj tron sa koga ga je svrgao Đoković. Nastaviće niz bez odmora mladi Španac i nastupiće u Akapulku, dok će Novak igrati u Dubaiju, a onda čekamo odgovor američkih vlasti o tome da li će Srbinu biti dozvoljen ulazak u zemlju i da li će uspjeti da zaigra na mastersu u Indijan Velsu. 

Poslije ovog poraza Karlosa Alkaraza Novak je uspio da obori još jedan rekord, a to je apsolutni broj nedjelja na prvom mjestu u tenisu, bez obzira na to da li se ovo odnosi na muški ili ženski tenis. Štefi Graf je u karijeri imala 377 nedjelja na vrhu, a Novak je sada počeo 378. i vrlo je vjerovatno da će i naredne nedjelje biti prvi. Da nije bilo prekidanja brojanja nedjelja na vrhu zbog virusa korona Novak bi sa još 22 nedjelje na tronu sada slavio jubilarnu 400. nedelju, ali bez obzira na to što su mu "uzeli", magična brojka od 400 nedjelja na prvom mjestu bi uskoro mogla da padne! 

Čekamo prvo Novakov meč sa Čehom Tomašom Mahačom na startu Dubaija, a potom se nadamo da će američke vlasti ipak odobriti vizu najboljem teniseru svih vremena i dozvoliti mu da se takmiči i pokaže da mu nema ravnog. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC