• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji odgovor koji je Novak ikada dao! Đokovićev osmijeh Mona Lize zbog zvižduka - sve ućutkao sa 11 riječi! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je samo složio ramenima na pitanje o zvižducima, nasmijao se i sa samo nekoliko riječi ućutkao sve nepristojne na tribinama Rolan Garosa.

 Najbolja izajava Novaka Đokovića Izvor: Twitter/divirj04/Screenshot

Novak Đoković plasirao se u sedmo finale Rolan Garosa gdje će se u nedjelju od 15.00 boriti za 23. grend slem u karijeri protiv odličnog Kaspera Ruda. Biće to prilika da Đoković po treći put osvoji Rolan Garos, turnir na kome je dominirao njegov veliki rival Rafael Nadal (14 trofeja), a koji je toliko "zadužio" i razmazio publiku u Parizu svih ovih godina da navijaju protiv srpskog tenisera ko god da je sa druge strane...

Tako je bilo i na meču u kome je najveći teniser svih vremena za protivnika imao Karlosa Alkaraza, mladu tenisku nadu iz Španije, uz koju je bila većina navijača na "Šatrijeu" kao da je u pitanju Rafael Nadal. Posebno je to bilo vidljivo u trenucima kada je Novak zbog povrede otišao u svlačionicu i "prestupio" za minut, poslije čega je domaća publika počela da zviždi Đokoviću. Kada je istu stvar set kasnije uradio Karlos Alkaraz, publika se nije oglasila, odnosno čak je aplaudirala mladom teniseru, pa je licemjerje primijetio i nekadašnji teniser Žil Simon koji je kritikovao svoje zemljake.

Na konferenciji za medije Novaka Đokovića, jedno od prvih pitanja odnosilo se upravo na zvižduke publike. Novinarka je podsjetila Đokovića da su mu navijači "zviždali više puta", a odgovor srpskog navijača postao je viralan na društvenim mrežama uz poruku da je to "najbolji odgovor koji je ikada dao".

Đoković je prvo složio ramenima, a onda uz misteriozni osmijeh Mona Lize kratko odgovorio: "Briga me... Nije prvi, vjerovatno ni posljednji put. Nastaviću da pobjeđujem."


I u tome je Novak Đoković apsolutno sve sumirao i objasnio kako je zapravo postao najveći teniser svih vremena. Ni u jednom periodu svoje karijere nije bio najomiljeniji teniser svijeta, uvijek je publika više simpatisala Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji nikada nisu morali da se bore sa zvižducima sa tribina, dok je Đokovića upravo to transformisalo u "zvijer" koja danas ruši sve njihove nekadašnje rekorde. Takoreći, publika je učinila medvjeđu uslugu Federeru i Nadalu.

Takođe, Novak Đoković je pokazao i da je veliki sportsmen pošto je hvalio povrijeđenog protivnika Karlosa Alkaraza i ohrabrio ga je da će u narednim godinama osvojiti veliki broj titula:

"Gledao sam šta se događa sa njim, kako se kreće, nezgodno je igrati sa rivalom koji se muči, jer može i da se opusti i da krene da udara, bilo je bitno da napravim razliku što sam i učinio u četvrtom setu. Vizuelizacija je sastavni dio moje pripreme, pred svaki meč i pripreme za cijelu sezonu, da bi se nešto ostvarilo čovjek to mora prvo da zamisli. Svemoćni Bog je tu, treba se moliti i njemu i anđelima, veliki sam vjernik, vjerujem u pomoć Boga i vjerujem da držim konce u svojim rukama i da od mene zavisi moj život i rezultati. Naravno pita se i drugi čovjek, moja priprema je detaljna, temeljna i profesionalna i tu zavšim veći dio posla."

Nažalost, ima i onih koji su htjeli da odmah posvađaju Đokovića i Alkaraza, ali je mladi teniser iz Mursije pokazao da je već sa 20 godina vrlo zreo i nije želio da se upliće u ovakve zamke.

"Ima mnogo ljudi koji bi pričali da je otišao do toaleta da bih izgubio ritam ili nešto tako, ali to nije istina. Otišao je, presvukao se, šta god, nije to uticalo na mene uopšte. Tenzija je postojala od prvog gema, nivo je bio visok i meč protiv Novaka u ta dva seta, bio je sjajan", zaključio je Karlitos.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC