• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"NOVAK JE LEGENDA NAŠEG SPORTA, A O NJEMU LAŽU!" Kakva konferencija Karlosa Alkaraza - ovo niko nije očekivao!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Španski teniser Karlos Alkaraz očitao lekciju na konferenciji poslije poraza od Novaka Đokovića.

 Karlos Alkaraz o Novaku Đokoviću Izvor: Profimedia

Novak Đoković je pobjedom nad Karlosom Alkarazom stigao do sedmog finala u karijeri na Rolan Garosu, pa će se u nedjelju protiv Kaspera Ruda boriti za 23. grend slem titulu. Mladi Španac je pružao impresivan otpor sve do povrede početkom trećeg seta, a zatim na konferenciji za medije pokazao da će u godinama koje dolaze biti veliki teniski šampion!

Novinari su upitali trenutno prvoplasiranog na ATP listi da li je na probleme koje je imao uticalo i to što je igrao protiv Novaka Đokovića. Uspio je Alkaraz čak i da se osmijehne dok je davao odgovor na to pitanje, a zatim je u superlativima pričao o Novaku...

"Vjerovatno je i do Novaka“, rekao je Alkaraz uz osmijeh i nastavio: "Nije lako igrati s Novakom, legendom našeg sporta. Ako neko kaže da nije nervozan kad treba na teren sa Đokovićem, taj laže. Polufinale slema, nervoza je svakako tu, a još više kada se igra s Novakom. Nadam se da će sljedeći put biti drugačije, ali nervoza će sigurno i tada biti prisutna."

Poslušajte riječi mladog tenisera koji je pohvalno govorio o Đokoviću.

O problemima koje je Karlos Alkaraz imao i koji su možda povezani sa tim što je igrao protiv Novaka Đokovića koji drugačije troši energiju govorio je i Tim Henman. Nekadašnji teniser je bio veoma opširan kada je analizirao poraz mladog Španca.

"Možete da posmatrate sve što je Đoković uradio i vidjećete da je sedam puta bio ovdje u finalu. To je ono što definiše njegovu karijeru i ono što ga motiviše. Kada analizirate meč, bio je tako intenzivan. Sa mentalne strane, jednostavno nisam mislio da će ikada popustiti. Kao što znamo, Alkaraz je popustio sa fizičke strane. Bilo je veoma iznenađujuće, jer sam mislio da je Alkaraz izgledao veoma opušteno na kraju drugog seta, podigao je nivo igre i imao publiku iza sebe, a vi ste osjetili da je momentum sa njim. Mislim da mu je to oduzelo mnogo toga. Počeo je sa grčem u ruci, maltene je to pokušavao da sakrije od Đokovića. Odjednom ga je uhvatio grč u nozi i kao stručnjak, kada dobijete grč u toj fazi, znate da ste u velikoj nevolji. Ovo će biti težak poraz za njega u polufinalu grend slema, ali ako izgubite u ovim okolnostima... Mislim da će se cijeli njegov tim vratiti na sto i ponovo procijeniti šta se desilo", zaključio je Tim Henman.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC