• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HRVAT OSVOJIO ROLAN GAROS I ODMAH PRIČAO O NOVAKU: Pokušavam kao Đoković, a onda shvatim...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dino Prižmić je osvojio Rolan Garos i povukao se - iz juniorskog tenisa. Sada je red na velike stvari, a sve to tako što će se ugledati na Novaka Đokovića. Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića

 Dino Prižmić osvojio Rolan Garos pa priznao da se ugleda na Novaka Đokovića Izvor: Profimedia

Dino Prižmić novi je šampion Rolan Garosa u juniorskoj konkurenciji. Uspio je da podigne pehar i da postane tek drugi igrač kom je to pošlo za rukom u ovoj konkurenciji, prvi je bio Marin Čilić 2005. godine. Poslije proslave titule na terenu odgovarao je na pitanja novinara i rekao da je presrećan zbog ovakvog kraja juniorske karijere. 

"Za mene je veliko dostignuće, maštao sam o ovome. Presrećan sam zbog sebe, svog tima i porodice. Nastaviću da radim. Srećan sam što sam tek drugi Hrvat koji je osvojio Rolan Garos, veliko je zadovoljstvo igrati ovdje", počeo je Prižmić.

Na pitanje o svom stilu igre objasnio je kakav mentalitet ima. "Borac sam i svaki poen je za mene kao meč lopta i to je bilo dovoljno za ovaj duel. Na svaki poen gledam kao na posljednji. Znam da sam na početku i da još moram da radim da bih igrao seniorski tenis", dodao je novi šampion.

Razmišlja o seniorima i najvećim turnirima, ali zna šta mu za to nedostaje. "Treba mnogo vremena da provedem na terenu i da treniram. Profesionalni igrači mnogo vremena provode na treninzima, igraju mnogo turnira i tako stiču iskustvo. Osjetio sam pritisak i u finalu, trudio sam se da igram svoj tenis i presija je nestala.”

Nakon što je odgovorio na sva pitanja na engleskog, grupa srpskih novinara ga je "uzela pod svoje". "Dobio sam dosta čestitki, probaću da odgovorim. Nisam još svjestan uspjeha. Tim i ja proslavićemo što bolje", rekao je on, da onda priznao da mu je Novak Đoković jedan od idola.

"Novak mi je jedan od najdražih tenisera, uz Bornu Ćorića. Imaju tu nevjerovatnu smirenost na terenu. Pokušavam da se ugledam na njih, da gledam šta rade i vidim da to nije lako. Treba tu mnogo rada. Moram da dodam i da mi je Ivanišević čestitao", rekao je srpskim novinarima Prižmić. 

Dino je završio posao i uzeo pehar, a Nole u nedjelju ide po 23.grend slem. Svi ga proglašavaju za favorita, ali... "Svi misle da ce Novak da osvoji, favorit je, ali treba to dokazati na turniru. Nadam se da će osvojiti!"

Poručio je da će pokušati da igra kvalifikacije za US open, a na kraju je upitan i šta može da obeća za budućnost i gdje vidi sebe.

"Teško je obećati bilo šta. Svašta može da se desi na terenu. Ako budem zdrav prvi cilj mi je ulazak u top 200, pa onda u top 100 i da imam šansu da igram sa najboljima", zaključio je Prižmić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC