• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Novak je čovjek, sjetite se US opena! Zverev udario na "bolnu ranu" Đokovića: Ne bih se ja ipak kladio!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zanimljivo izlaganje Aleksandera Zvereva o Novaku Đokoviću i Kasperu Rudu, finalistima Rolan Garosa.

 Aleksandar Zverev ne misli da će Novak Đoković lako osvojiti Rolan Garos Izvor: YouTube/Roland Garros/Eurosport/Screenshot

Novak Đoković će se za 23. grend slem u karijeri boriti protiv Kaspera Ruda u nedjelju od 15.00, tako da će drugi put u karijeri imati priliku da "povede" kada je u pitanju ukupan broj trofeja sa četiri najveća turnira. Prethodni put Đoković je priliku imao na čuvenom US openu 2021. godine, kada mu je Medvedev uskratio priliku da podigne 20. grend slem, pa upravo zbog toga Aleksander Zverev upozorava da je srpski teniser pod većim pritiskom.

"Novak je jedan od najboljih na svijetu, ali kada pogledate istoriju - ima i dodatni pritisak. Sjećate li se finala US opena protiv Medvedeva? Pobokedio je mene u polufinalu... Tu je bio stravičan pritisak. Novak je takođe samo čovkek, to svi vidimo, pa mislim da je ovo najbolji mogući scenario za Kaspera Ruda", kazao je Zverev.

Upravo je Rud nadigrao Zvereva u polufinalu i to daleko lakše nego što je iko mogao da pretpostavi. Norvežanin je proveo na terenu samo malo više od dva sata i pobijedio je Nijemca 6:3, 6:4, 6:0, pa se tako treći put plasirao u grend slem finale, iako se o njemu možda i najmanje priča od svih tenisera iz TOP10. Zverev smatra da je to pogrešno i da i te kako Rud ima šta da ponudi, ali da uprkos svemu što zna - ne bi se kladio na njega protiv Đokovića.

"Kasper Rud je s razlogom u finalu grend slema. Ako si u finalu, imate šanse, zato što ste dobar teniser. Da li je Novak favorit? Da, naravno, zna kako se osvajaju titule, ali i Kasper igra odličan tenis. Ako bih morao da uložim novac, ne bih stavio na Kaspera, ali da li ima šanse - ima. I zaslužio je finale", zaključio je Zverev.

Podsjetimo, Novak Đoković je u polufinalu pobijedio Karlosa Alkaraza (6:3, 5:7, 6:1, 6:1) i tako se plasirao u svoje čak sedmo grend slem finale na Rolan Garosu, turniru koji je do sada dvaput osvajao.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC