• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština OS BiH nije usvojila Izvještaj o radu! "Utaban put nejedinstvu ovog sporta u BiH!"

Autor Dragan Šutvić

Protiv ovih dokumenata bili su delegati iz Odbojkaškog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, čime se dovodi u pitanje buduće finansiranje Odbojkaškog saveza Saveza BiH.

 odbojkaški savez bih nije usvojen izvještaj o radu  Izvor: OS BiH

Skupština Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine nije usvojila Izvještaj o radu za period od septembra 2022. do septembra 2023. godine, kao ni Izvještaj o finasijskom poslovanju za 2023. godinu.

Protiv ovih dokumenata bili su delegati iz Odbojkaškog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, čime se dovodi u pitanje buduće finansiranje Odbojkaškog saveza Saveza BiH.

"Razočaran sam odnosom kolega koji dolaze kao predstavnici Odbojkaškog saveza Federacije Bosne i Hercegovine. Neusvajajući izvještaje, a nažalost ni finansijski plan direktno su protiv odbojkaškog sporta u Bosni i Hercegovini, a posebno protiv reprezentacije BiH. Ne znam zbog čega su to uradili, ali vjerovatno su instruisani od određenih rukovodećih struktura OS BiH. Žao mi je, ali izgleda da je na ovaj način utaban put nejedinstvu u odbojkaškom sportu BiH, što nikada do sada nije bio slučaj", rekao je član Skupštine OS BiH Dejan Travar.

Direktor Univerzitetskog odbojkaškog kluba BL Volej Vojislav Opačić takođe je razočaran posljednjim dešavanjima i odnosom federalnog saveza.

"Plašim se da je djelovanje Odbojkaškog saveza Federacije BiH u smislu da se naplaćuju takse igračicama i igračima koji prelaze iz Federacije u Republiku Srpsku korak ka razgradnji i nejedinstvu Odbojkaškog saveza BiH. Nisam siguran da li je ovakvo djelovanje u skladu sa pravilima Evropske odbojkaške konfederacije i da li je zakonito, ali u svakom slučaju nemoralno. Na ovaj način, odluka iz Federacije BiH entiteskim savezima daje obrise državnosti i reprezentativnosti jer se takve takse naplaćuju samo prilikom prelaska iz jedne u drugu nacionalnu federaciju", istakao je Opačić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC