• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reagovanje iz Krajina osiguranja: Demantovali navode Rukometnog saveza RS

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nakon saopštenja Rukometnog saveza Republike Srpske, koji je optužio preduzeće Krajina osiguranje da je zaposlenima, ali i ostalim stanarima zgrade u Banjaluci oduzeo pravo korištenja prilaznog puta i parking, oglasili su se i iz Krajina osiguranja.

 Krajina osiguranje demanti Rukometni savez RS Izvor: Rukometni savez Republike Srpske

Povodom saopštenja Rukometnog saveza Republike Srpske, prema kojem je preduzeće Krajina osiguranje optužio da je zaposlenima, ali i ostalim stanarima zgrade u Banjaluci oduzeo pravo korištenja prilaznog puta i parking, iz preduzeća Krajina osiguranje odlučili su da demantuju te navode, te prilože dokaze kojim potvrđuju da je "ovo osiguravajuće društvo uknjiženi vlasnik navedene imovine o čemu uredno posjeduje svu dokumentaciju."

Demanti Krajina osiguranja prenosimo u nastavku teksta:

"Ovim putem demantujemo zlonamjerne činjenice i navode, te obavještavamo javnost da je 'Krajina osiguranje' a.d. Banja Luka nastalo izdvajanjem PJ Banja Luka iz dotadašnjeg 'Sarajevo osiguranja' kao posljedica ratnih dešavanja u Bosni i Hercegovini, poslujući kao jedino državno osiguravajuće društvo. Ovo Društvo je tokom svog cjelokupnog bitisanja uvijek podržavalo i davalo veliki značaj kako finansijski, tako i komercijalni skoro svim sportskim dešavanjima u Banja Luci kao i u Republici Srpskoj, sponzorišući i podržavajući sport, sportiste kao i donirajući finiansijska sredstva za potporu, promovisanje i unapređenje sporta kako u ovom Gradu tako i na području cijele Republike Srpske", navodi se u saopštenju, te se dodaje:

"U prethodnom periodu Društvo je prolazilo kroz veoma turbulentno poslovanje i nailazilo na razne prepreke i probleme kako bi se zaustavilo urušavanje, otuđivanje, pljačka i oduzimanje imovine koja mu pripada. Dosadašnje poslovanje ovog Društva pored nelojalne konkurencije, narušavano je i od strane organa upravljanja u ovom društvu, koji su u većini slučajeva samo ostvarivali svoje lične interese. Uspješne dokapitalizacije koje su provedene u posljednje dvije godine, u ovom Društvu zaustavile su sve pokušaje da se imovina ovog Društva prelijeva u lične interese, pa je nelogično da se autor navedenog teksta poziva na 'udar na sport i sve one koji se bave rukometom ili bilo kojim drugim sportom, ali i na mladi uzrast koji već sada imaju namjeru da krenu da se bave sportskim aktivnostima'", ističe se, između ostalog.

Dalje napominju:

"Ovo osiguravajuće društvo je uknjiženi vlasnik navedene imovine o čemu uredno posjeduje svu dokumentaciju.

Kopija katastarskog plana i posjedovni list

Netačni su navodi da rukovodstvo Društva želi da oduzme pravo prilaza i parkinga Rukometnom savezu RS, kao i oduzimanje prava stanarima, napominjući da navedeni Savez ima vlastiti prostor za parkiranje, kao i pristup svojim prostorijama, a da pravo korištenja mora biti provedeno kroz odgovarajuće registre.
Nebriga i nedomaćinski odnos svih odgovornih prema Rukometnom savezu očigledno je vidljiv, a ‘Krajina osiguranje+ a.d. Banja Luka je spremno biti najveći sponzor izgradnje poslovnog objekta Saveza, pozivajući sve privrednike u Republici kao i rukovodstvo Rukometnog saveza na aktivno učešće u sponzorisanju izgradnje novih prostorija Saveza", navodi se iz Krajina osiguranja.

DODATAK: Objava demantija prema Kodeksu za štampane i onlajn medije BiH

Kodeks Savjeta za štampu i onlajn medije BiH propisuje da štampani i onlajn mediji imaju obavezu da objave demanti ako su ispunjeni sljedeći uslovi: ako su u objavljenom sadržaju informacije neistinite,nepotpune ili netačno prenesene; ako je urednik procijenio da demanti doprinosi tačnosti i nepristrasnosti izvještavanja; ako demanti ukazuje na činjeničnu neosnovanost sadržaja.

Novinari i urednici nisu obavezni da objave demanti ako on činjenično ne opovrgava navode iz teksta na koji se demanti odnosi.

Instrukcije za ulaganje prigovora na pisanje štampanih i onlajn medija u BiH mogu se pronaći OVDJE.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC