• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Granitna odbrana Borca m:tel u Živinicama! Klimavec i Đurđević "izbušili" Konjuh

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjalučki Borac deklasirao je Konjuh u Živinicama u derbiju devetog kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine

 andrej klimavec Izvor: Promo/RK Borac

Poslije prve gostujuće pobjede u Osječanima protiv Sloge iz Doboja, a onda i podjele plijena protiv tuzlanske Slobode u "Boriku", izabranici Irfana Smajlagića su ponovo na teškom gostovanju, i to u uvijek nezgodnim Živinicama.

Ipak, odlična partija u odbrani, kao i zahvaljujući raspoloženim Andreju Klimavecu i Vladanu Đurđeviću, Borac m:tel je zabilježio novu pobjedu za prvo mjesto na tabeli prvenstva BiH.

KONJUH - BORAC 24:32 (8:14)

U prvih 10 minuta, igralo se gol za gol u Živinicama uz vrlo čvrste odbrane i promašen sedmerac Nedima Hadžića za Banjalučane, a i prvo vođstvo pogotkom Vladana Đurđevića (3:4).

Andrej Klimavec je pogodio potom za "plus dva" (3:5), da bi na tri razlike Banjalučani otišli u 18. minutu poslije kontre Đurđevića (5:8).

Mogao je Borac da se dodatno odlijepi, ali je golman Konjuha skinuo i drugi sedmerac Hadžiću, što je podiglo domaćina, koji je uz pomoć bučne publike uspio da smanji rezultat.

Ipak, crveno-plavi su odličnom odbranom i preko raspoloženog Ukrajinca Klimaveca uspjeli po prvi put odlijepe na pet golova prednosti, četiri minuta prije odlaska na odmor.

Tada su domaći rukometaši upali u seriju grešaka, što je rezultiralo laganim pogocima Đurđevića i Arsenija Bubića (6:13), da bi se na odmor otišlo sa šest razlike (8:14).

Pokušavali su domaći da se vrate u nastavku, u nekoliko navrata su uspjeli da smanje na "minus četiri", ali je Borac sigurno igrom u napadu održavao prednost i do sedam pogodaka, nijednog trenutka ne dozvolivši rivalu da pomisli da ipak može do preokreta.

Prednost je u 51. minutu iznosila najviše 10 razlike (19:29), pa je svima bilo jasno da Konjuh više nema nikakve šanse.

Najefikasniji u banjalučkom taboru bili su Andrej Klimavec sa 10 i Vladan Đurđević sa dva manje, a odličan u prvom dijelu bio je i iskusni golman Nebojša Grahovac sa šest odbrana, sedam je ostvario Slađan Subotić.

Golman domaćih Ahmed Čabaravdić upisao je sedam odbrana, uključujući i dva sedmerca, a Adnan Osmanhodžić je bio najbolji strelac sa devet pogodaka.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko

Svaka čast igračima. Smajlagić, niko ga ne voli, ni igrači ni publika a vi mislite da je odličan, zaostao u prošlom vremenu Vrbanjac

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC