• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirko Mikić nakon uspjeha u Evropi: "Meč u Ankari zaboravljamo, nećemo praviti preveliku euforiju oko ovog"

Autori Nebojša Šatara Autori Haris Krhalić

Rukometaši Slobode bilježe fenomenalne rezultate u Evropskom kupu, a trener Tuzlaka Mirko Mikić čvrsto stoji na zemlji.

 Mirko Mikić nakon plasmana u osminu finala Evropskog kupa Izvor: Facebook/RK Sloboda/E. Dindić

Rukometaši Slobode ove nedjelje obezbijedili su plasman u osminu finala EHF Evropskog kupa. Izabranici Mirka Mikića doživjeli su minimalan poraz u revanš utakmici igranoj u Ankari od ekipe Spor Toto, ali su se zahvaljujući fenomenalnoj prvoj utakmici u Mejdanu pridružili Vogošći među 16 najboljih ekipa u ovom takmičenju.

Kao i u prvoj utakmici, Tuzlaci su odigrali dosta „mršavo“ prvo poluvrijeme da bi u nastavku pokazali sav kvalitet kojim raspolažu.

Trener Mirko Mikić rekao je za MONDO kako ne vidi razlog za slabiju igre u prvom dijelu te je otkrio šta je rekao svojim igračima na pauzi između dva poluvremena.

„Malo nas je nervoza preuzela na početku utakmice iako ja ne vidim razlog za to. Na poluvremenu smo se dogovorili da ta njihova odbrana koja nam je pravila problem, ne bi smjela da nam pravi jer imamo brze igrače koji su dosta dobro tehnički potkovani. Dogovorili smo se dvije-tri stvari koje ćemo raditi, malo smo modifikovali odbranu, morali smo spustiti 6-0. Prije svega zaustaviti njihovog pivotmena, što je urodilo plodom i u drugoj utakmici i završilo sve dobro po nas“, rekao je Mikić za Mondo.

Ipak, bez obzira na ovaj istorijski rezultat za bh. rukomet, Mikić ne želi praviti preveliku euforiju te već razmišlja o narednom meču u domaćem prvenstvu.

Rezultati u Evropi

Rukometaši Slobode su u prvom kolu Evropskog kupa izbacili Klaksvik, a potom i prošli bez borbe izraelski Makabi Rišon da bi u pomenutom dvomeču bili bolji i od turskog tima.

„Poprilično smo sretni, malo i umorni. Pokušaćemo se oporaviti, sutra igramo utakmicu za Gračanicom tako da ovu evropsku utakmicu u Ankari zaboravljamo i okrećemo se domaćem prvenstvu. Nećemo praviti preveliku euforiju oko ovog“, dodao je Mikić.

Danas od 11 časova biće održan žrijeb parova osmine finala Evropskog kupa, a trener tuzlanskog tima nije želio govoriti o imenima.

„Što se tiče protivnika, ima tu dosta jakih ekipa, ali i ekipa sa kojima se može igrati. Ako nas sreća još jednom pogleda možemo izvući neku od pet-šest ekipa sa kojima možemo igrati i nadati se prolazu, ali ne bih o imenima. Sigurno da postoje tri-četiri ekipe koje ne bih volio da izvučemo, ali vidjećemo“, zaključio je on.

Pred klubovima je sada dvomjesečna pauza u Evropi, a takmičenje će se nastaviti nakon završetka Evropskog prvenstva za rukometaše. Prve utakmice osmine finala Evropskog kupa biće odigrane 11. i 12. februara dok su revanši na rasporedu sedam dana kasnije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC