• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bura u Hrvatskoj zbog nadimka reprezentacije: "Valjda ih nećemo zvati 'Tratinčice' onda!"

Autor Dragan Šutvić

Uoči početka Evropskog prvenstva u rukometu najviše se priča o nadimku reprezentacije Hrvatske.

 hrvati o nadimku reprezentacije  Izvor: MN Press/YouTube/Podcast Incubator/Screenshot

Danas počinje Evropsko prvenstvo u rukometu u Njemačkoj, a prema mišljenju kladionica - čak je i Srbija veći favorit za zlato od Hrvatske, zemlje od koje smo navikli da se uglavnom sa velikih takmičenja vraća sa medaljom oko vrata. Ni sami Hrvati nisu preveliki optimisti, pa je tako već danima tema u javnosti nadimak reprezentacije, pošto su se iz Rukometnog saveza Hrvatske pobunili što ih zovu "kauboji".

To je nadimak koji je dobila legendarna generacija Ivana Balića, dok je sadašnjoj postala samo teret, tako da su uoči turnira pozvali medije da ih više tako ne oslovljavaju. I možda će ih poslušati, ali su na sebe već "navukli gnjev" rukometnih velikana poput Gorana Šprema.

"Rekao bih da su samima sebi stavili dosta veliki teret na leđa, jer kad takve stvari radiš neposredno pred start velikog turnira, onda se sve pomno prati i gleda. OK, momci ne žele da budu Kauboji, a ja se zaista iskreno nadam da će igrama zaslužiti neki junački nadimak, da ih nećemo zvati 'Tratinčice' (bijele rade), 'Leptirići' ili 'Leteći medvejdići'", kazao je Šprem za "Jutarnji", dok je Nikša Kaleb imao spreman predlog:

"Neka budu 'Nesalomivi' ili 'Zlatni', ili kako već neko smisli. Samo moraju da budu svjesni da je isključivo teren taj na kojem će zaslužiti nadimak i da je to isključivo do njih. Kako sam doživio taj potez? HRS ima PR službu, tamo valjda znaju kako je došlo do svega ovoga", naglasio je još jedan bivši rukometni reprezentativac Hrvatske.

Podsjetimo, Hrvatska igra u zanimljivoj "B" protiv Španije, Austrije i Rumunije, dok je Srbija u "C" sa opasnim rivalima kakvi su Island, Mađarska i Crna Gora.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC