• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bura u Hrvatskoj oko izbora selektora: "Priča se da je namješteno za Veselina Vujovića"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Stigla je poruka da Veselin Vujović nikada neće biti selektor Hrvatske, a sada je stigla i odbrana.

 Rasprava u Hrvatskoj oko Veselina Vujovica i novog selektora rukometasa Izvor: Laurent THEOPHILE / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Rukometna reprezentacija Hrvatske razočarala je navijače na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj jer je nakon početne i istorijske pobjede nad Španijom potpuno stala, tako da je na kraju otkaz dobio selektor Goran Perkovac. Zato su upaljeni "alarmi" i traži se rješenje, a čini se da je već poznato ko sigurno neće biti novi selektor.

I tokom samog turnira, Veselinu Vujoviću je stigla poruka da "nikada neće biti selektor Hrvatske", što je sada razbjesnilo novinara "Jutarnjeg lista" koji je stao u odbranu legendarnog jugoslovenskog rukometaša: "Dosta histerije i mržnje, ovo što se radi Vujoviću je nedopustivo! Zašto selektor Hrvatske ne bi bio stranac?", navodi se u naslovu i objašnjava da nema nikakvog razloga da se on otpisuje unaprijed.

U tekstu se navodi da su potrebni "odgovori i rješenja", a ne nikako "histerija, pljuvanje i osude" zbog kojih gubi hrvatski rukomet koji je već tri decenije na visokom nivou. "Žestoki kritičari dobili su poruku, da odgovor može biti jednako žestok ili još žešći od prethodnog i zato bi bilo krajnje vrijeme da prestanemo s tom praksom, jer ona nas neće dovesti nikuda. No, to je već stvar izbora na koji niko ne može uticati. Najviše se na udaru od svih posljednjih nedjelja našao Veselin Vujović. Zato što ima svoje mišljenje o svemu i mnogima se ne sviđa", navodi autor teksta i dodaje:

"Počele su prozivke da je sve namješteno za njega, da on ne smije biti hrvatski selektor i to Veselin Vujović ni sa čim nije zaslužio. Ne mora biti hrvatski selektor, ali moramo hitno promijeniti tu vrstu retorike, jer taj Veselin Vujović je dugo bio u Hrvatskoj, ostvario je dva najveća uspjeha hrvatskog klupskog rukometa posljednjih desetak godina, kojima se nijedan trener nije ni približio, taj Veselin Vujović bio je izbor ljudi koji prate rukomet zbog nečega što je napravio, ne zbog bilo čega što je govorio. Veselin Vujović je osebujan lik, takav je bio i kao igrač, ali je čovjek za kojeg u rukometu nema tajni i kojeg se u svakom trenutku mora poštovati. Sitnica za kraj u priči o Vuji - bio je prvi najbolji svjetski rukometaš u izboru IHF, dok znamo što nam znači kada isto čujemo za Balića, recimo", naglašava se.

Izvor: Profimedia/Marko Lukunic / Pixel Media

Autor teksta dodaj da "to ne treba da bude slika drugačije i bolje Hrvatske" i da nikako ne treba unaprijed otpisivati opciju da novi selektor bude stranac, pošto na njihovoj sceni nema najboljih rješenja. Podsjeća da Njemačku vodi Islanđanin, da je Norvežanin na klupi Švedske i tako dalje...

"Naći ćemo trenera, uvijek ćemo ga naći ako treba, ali hitno moramo da mijenjamo način razmišljanja. 'Vujovići' nisu naš problem, nisu nikad ni bili. Privilegija je imati uspješne oko sebe. I opet ćemo imati, ali kada će više takve stvari prestati, e to ne znamo. Možemo se samo nadati, ako već svi žive od rukometa. Ako...", zaključuje se u tekstu o hrvatskom rukometu, koji je u ovom trenutku očigledno u jako osjetljivom momentu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC