• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati dovode najskupljeg selektora na svijetu! Bio šampion Evrope, njima treba za Olimpijske igre

Čuveni strateg blizu je klupe Hrvatske, iako to znači da će morati da smanji novčane zahtjeve.

 Dagur Sigurdson blizu reprezentacije Hrvatske Izvor: Noushad Thekkayil/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rukometna reprezentacija Hrvatske neće po dobrom pamtiti Evropsko prvenstvo koje je nedavno igrala u Njemačkoj. Bili su daleko od visokog plasmana na kakav su navikli tokom prethodnih decenija, pa je svima bilo jasno da nešto mora da se mijenja - ceh je platio selektor Goran Perkovac, a umjesto njega bi mogao da stigne najskuplji na svijetu!

Nakon što je Perkovac u utorak saznao da više neće obavljati selektorsku funkciju na klupi Hrvatske, počelo je da se licitira imenom njegovog nasljednika. Po informacijama iz Zagreba, u taj grad već je stigao Dagur Sigurdson, koji je najozbiljniji kandidat za selektorsku poziciju, iako i dalje ima ugovor sa Japancima koje je vodio u prethodnom periodu.

Islanđanin ima ugovor u Aziji do Olimpijskih igara, ali Hrvati ga žele odmah - prije nego što budu igrali kvalifikacije za Pariz, pa će se u narednim danima tražiti model po kojem bi on mogao da preuzme drugu reprezentaciju. Možda bi Hrvatska mogla da plati obeštećenje za selektora Japana, inače najplaćenijeg selektora u rukometnom svijetu! Na poslu u Aziji Dagur Sigurdson zarađuje tačno milion evra godišnje, a gotovo je sigurno da bi morao da pristane na smanjenje plate ukoliko želi da bude selektor Hrvatske.

Dagur Sigurdson je tokom igračkih dana nastupao na Islandu, u Njemačkoj, Japanu i Austriji, a cijelih 13 godina bio je reprezentativac svoje zemlje. Trenersku karijeru počeo je u Austriji, zatim je bio i selektor te zemlje, a kasnije je sa uspjehom vodio Fukse iz Berlina šest godina. Kao selektor Njemačke osvojio je Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj i bronzu na Olimpijskim igrama iste godine, u Rio de Žaneiru. Selekciju Japana preuzeo je 2017. godine, a vidjećemo da li je sada vrijeme za povratak u Evropu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC