• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ima šampiona Evrope! Na putu do zlata pobijedio i olimpijskog šampiona

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Veliki uspjeh srpskog sporta!

 Srpski rvac Aleksandar Komarov sampion Evrope Izvor: Privatna arhiva

Reprezentativac Srbije u rvanju Aleksandar Komarov osvojio je zlatnu medalju na Evropskom šampionatu u Bukureštu, u kategoriji do 87 kilograma grčko-rimskim stilom. Komarov je do titule prvaka Evrope došao pobjedom u finalu protiv Alija Čengiza iz Turske rezultatom 4:1, u meču u kom je srpski rvač bio potpuno dominantan i apsolutno zasluženo došao do najsjajnijeg odličja, saopštio je Rvački savez Srbije.

"Koliko je Komarov bio superioran na ovom šampionatu svjedoči i podatak da je na putu do zlata zabilježio pet pobjeda savladavši dosadašnjeg prvaka Evrope Ištvana Takača iz Mađarske, kao i aktuelnog olimpijskog šampiona, Ukrajinca Žana Belenjuka", navedeno je.

"U kategoriji do 60 kilograma Georgi Tibilov je poslije pobjeda nad Keremom Kamalom iz Turske 10:3 i Oliverom Tamašom Skržipčakom sa 12:2 zaustavljen u četvrtfinalu pošto je izgubio od Viktora Čobanua iz Moldavije, ali će kroz repesaž biti u prilici da se bori za bronzu. Njegov protivnik biće Ukrajinac Viktor Petrik", takoše je saopšteno.

RSS je naveo i da će Sebastijan Nađ kroz repesaž imati mogućnost da se bori za bronzano odličje u kategoriji do 67 kilograma. "Nađ je izgubio u osmini finala od Hasrata Jafarova iz Azerbejdžana, a rival u repesažu biće mu Abu Amaev iz Bugarske", objašnjeno je.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC