• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel pred derbi sa Slogom: Ime protivnika nije bitno već da pobijedimo sebe!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel u subotu dočekuju dobojsku Slogu (20.00) u derbiju 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Rk Borac RK Sloga najava Irfan Smajlagić Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poslije prekinutog crnog niza protiv izviđača i plasmana u polufinale Kupa BiH, mnogo je pozitivnija atmosfera u crveno-plavom taboru.

Trener Banjalučana Irfan Smajlagić je u najavi meča sa Dobojlijama najprije osvrnuo na duel sa ekipom iz Ljubuškog.

"Ovo je bila potvrda i znak da igrači vjeruju u ono što treniraju. Poslije pobjede pojavi se u glavama mentalna snaga i igrači su pozitivniji. Poenta cijele priče je da moramo istrajati. Borimo se, stvaramo homogenost, sistem ekipe i sigurno će biti i padova. Međutim, lakše je raditi nakon pobjede zbog dodatne mentalne energije kod igrača, koja je potrebna da bismo ostvarili zacrtani cilj. A on zahtijeva svakodnevno odricanje. Kao što rekoh, lakše je kad se pobijedi, ali je neophodno učiti i kroz poraze", rekao je Smajlagić.

Prema njegovim riječima, iako izuzetno poštuje dobojski tim, naglasio je staru mudrost koja važi u životu svakog čovjeka, a ne samo sportiste: "Svi su sebi najveći protivnik i ukoliko uspiju sebe da pobijede, onda će im biti lako protiv bilo kojeg protivnika".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Pokušavam ekipu da usmjeravam da nisu bitni protivnici već mi. Problem smo mi kao igrači, da li dajemo maksimum individualno i kao tim i jesmo li na tom potrebnom nivou. Da svako od igrača zna svoju ulogu u trenutku i u cijeloj priči. Uvijek radimo u tom smjeru da budemo standardniji, taktički disciplinovaniji, tehnički bogatiji...Zato protivnik nije problem, već težimo da svako od igrača bude na svom nivou u trenutku. Naravno, imamo respekta prema svima, ali gradimo svoj način uz razumljivo prilagođavanje protivniku. Ipak, to nije glavna preokupacija. Treniramo da pobijedimo, svaki meč. Optimizam ne gradimo na priči, postoje usponi i padovi, ali imamo razloga da vjerujemo u uspjeh. I kad izgubimo ne smijemo da gubimo krila, već nam moraju rasti i u tom slučaju, a ne samo nakon trijumfa".

Smajlagić je istakao da samih igrača Borca m:tel zavisi minutaža i da nije važno da li su u pitnaju stariji ili mlađi rukometaši.

"Od rada na treninzima isključivo zavisi minutaža. Oni treba da se na svakom od 12 treninga sedmično dokazuju i to je smisao cijele priče".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Tu šansu su dobili i iskoristili mladići Filip Stojanović i David Momić u duelu protiv ljubuških "skauta".

"Mislim da ćemo dobro odratiti utakmicu, za koju se pripremamo kao i za svaku drugu. Svi mečevi do kraja su nam bitni, imamo još šest kola i u svakom od njih ćemo ići na pobjedu. Važno je da ono što radimo na treningu pretočimo na teren", rekao je Stojanović, dok mladi Momić, koji je "skidanjem" sedmerca pokrenuo Borac u utakmici sa Izviđačem, nema dileme oko pobjednika, pod uslovom da banjalučki tim bude motivisan i skoncentrisan.

"Čeka nas čvrsta utakmica protiv Sloge, moramo da ispravimo greške iz nekih prethodnih mečeva, kako bi stigli do našeg zacrtanog cilja. Možda smo malo umorni, ali uz maksimalnu koncentraciju i posvećenost, vjerujem da će sve osim naše pobjede biti neuspjeh".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC