• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kreće Rukometna liga osnovnih škola Banjaluke: Djeca su željna sporta!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U narednih nešto više od dva mjeseca, 18 banjalučkih osnovnih škola sa 300 djece učestvovaće u rukometnoj ligi.

 1.JPG Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Osnovci iz 18 banjalučkih škola od srijede od 30. maja učestvovaće u Rukometnoj ligi osnovnih škola Banjaluke. U prethodne tri godine organizatori su učinili nadljudske napore kako bi privukli što više djece da se bave ne samo rukometom, nego uopšte sportom, a s obzirom na do sada učinjeno, može se konstatovati da su i te kako učinili pravu stvar za najmlađe.

Naime, od prvobitnog takmičenja, kada su učestvovale samo četiri ekipe, došlo se do 18 osnovnih škola, što je posebno apostrofirao direktor Rukometnog kluba Borac m:tel Vladimir Branković.

"U naredna dva-tri mjeseca biće zanimljivo, u rukometu će se nadmetati 18 škola sa 300 djece, sedmi razredi i mlađi. Igraće se u dvoranama 'Borik' i 'Centar'. Mi ćemo obići škole, podijeliti poklone, a naše aktivnosti prepoznali su Kabinet predsjednika, Vijeće ministara, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a pozitivno mišljenje čekamo i od Ministarstvo porodice, omladine i sporta. Zaželio bih sreću nastavnicima i zahvalio bih se svim školama što učestvuju u ovom projektu. Krenuli smo sa četiri škole, kada se Borac m:tel uključio došli smo do deset škola, pa 14 i sada smo na 18. Uključuju se i neke škole iz Čelinca i Trna, tako da ćemo u narednom periodu možda i proširiti granice", naglasio je Branković.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Arijana Božić iz OŠ Branko Radičević, koja je svake sezone među favoritima za najviši plasman, ističe da djeca sa velikim nestrpljenjem iščekuju početak lige.

RK BORAC M:TEL

RK Borac m:tel u proteklih godinu dana poklonio je nove golove za četiri škole, te podijelio veliki broj lopti i dresova. "Ta lopta je rukometna, ali s njom se mogu raditi i druge stvari. Ne forsiramo rukomet, ali naravno da nam je želja da što više djece igra rukomet, ali i bavi se sportom. Zahvalio bih se privatnim kompanijama koje podržavaju ovaj projekat i bez kojih bi sve ovo bilo mnogo teže. Svi mi zajedno imamo isti cilj - da djecu okrenemo sportu", rekao je Branković.

"Dolazim iz jedne od naših najvećih škola. Trudimo se da okupimo što veći broj učenika, a tu nam pomaže i RK Borac m:tel, koji je sve digao na viši nivo. Na početku smo imali četiri ekipe, sada imamo 18. Ima tu mnogo djece, ali i mnogo rada. Djeca su željna sporta, učestvuju u svakom pogledu, a to možemo vidjeti unazad tri godine. Drago mi je da imaju interesovanja i da su se okrenuli sportu. Htjela bih da naglasim da tako nije bilo ranijih godina, rukomet je pao na niske grane, a uz učešće RK Borac sve je postalo mnogo bolje", istakla je Božićeva, nekadašnja rukometašica, član zlatne generacije Mladosti.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Među najačim školama je svakako i OŠ "Georgi Stojkov Rakovski", ispred koje se obratio nastavik Srđan Račić.

UČESNICI

U ovogodišnjoj Rukometnoj ligi osnovnih škola Banjaluke, koje je će biti podijeljene u dvije grupe, učestvuju - GRUPA A: OŠ Branko Ćopić, OŠ Desanka Maksimović (Trn), OŠ Georgi Stojkov Rakovski, OŠ Ivo Andrić, OŠ Jovan Dučić (Zalužani), OŠ Miloš Crnjanski, OŠ Petar Petrović Njagoš, OŠ Stanko Rakita i OŠ Sveti Sava; GRUPA B: OŠ Aleksa Šantić, OŠ Borisav Stanković, OŠ Branko Radičević, OŠ Miloš Dujić (Čelinac), OŠ Dositej Obradović, OŠ Nikola Tesla, OŠ Jovan Cvijić, OŠ Vuk Кaradžić i OŠ Zmaj Jova Jovanović.

"Mi u 'Bugarskoj' školi praktično od početka učestvujemo u ovom projektu. Podrškom Borca m:tel podigli smo broj ekipa na impozantan nivo, ne samo kvantitetom, nego i kvalitetom. Nisu to više samo dvije škole koje stalno igraju finala, nego je svaka utakmica 'bara-bara'. Djeci puno znači što igraju za svoju školu i naselje. Više je tu potrošnje, energije, ali i suza, nego na nekim običnim utakmicama. Pokušavamo da usmjerimo djecu na sport, da preko sporta pronađu svoj put u današnjim izazovnim vremenima. Zajedno sa našim partnerima, uspijevamo u tome i trudićemo se da i u narednom periodu to ostvarujemo. Rezultat je bitan, nije primaran, ali je veliki motiv i za neke druge stvari", poručio je Račić.

Izvor: MONDO

Dakle, nova sezona Rukometne lige osnovnih škola Banjaluke počinje u srijedu, 27. marta i trajaće do 30. maja, kada je zakazano finale u "Boriku".

Raspored svih utakmica pogledajte ovdje:

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC