• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidio sam naslove, a dobismo usred Splita! Filip Filipović: Srpska javnost ne razumije naš vaterpolo

Filip Filipović oglasio se nakon što je sa Novim Beogradom podigao pehar Regionalne lige u Splitu.

 Filip Filipović izjave nakon osvajanja regionalne lige Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Novi Beograd je na završnom turniru Jadranske lige u Splitu redom savladao dubrovački Jug, Jadran iz Herceg Novog i potom u finalu je "razmontirao" domaći Jadran (15:7), čime je na superioran način došao do drugog naslova u istoriji kluba. Kao kapiten trofej je podigao Filip Filipović, strijelac tri gola u finalnom meču.

"Kao i poslije prvog osvojenog trofeja ove sezone u Kupu, definitivno ekipa pokazuje svoj DNK i to je ono što me raduje. Kad je najteže i kad je najizazovnije ova ekipa odgovori na pravi način", sumirao je legendarni kapiten reprezentacije Srbije koji je rekao i šta je motivisalo njega i njegove saigrače da baš u Splitu odigraju vjerovatno i najbolju utakmicu cijele sezone, baš onda kada je to bilo najvažnije.

"Vidio sam naslove u medijima ovih dana u kojima je provejavao stav da smo u igri za titulu ne i favoriti. Sasvim je razumno da srpska javnost odavno ne razumije i ne vjeruje u srpski vaterpolo, ali apsolutno ne treba da miješa reprezentaciju i klupsko takmičenje. Novi Beograd je osvojio regionalno takmičenje i mnogo mi je drago zbog toga i što je to učinjeno usred Splita i na ovakav način. Čestitam svim igračima i stručnom štabu koji je u najodlučnijim trenucima očigledno pokazao najveću zrelost, staloženost i znanje. Rezultat 15:7 sigurno nije bio sticaj okolnosti".

Filipović je podsjetio da je Jadran imao sedam-osam reprezentativaca Hrvatske, aktuelnog prvaka svijeta, dodajući da je pobjeda došla na gostujućem terenu u razmaku od samo 48 sati: "I to sa suđenjem koje bolje da ne spominjem. Zaista smatram da je odbrana bila ključ uspjeha u ovom meču", naglasio je on.

Najefikasniji igrač Novog Beograda bio je Alvaro Granados, strijelac čak sedam golova: "Znao sam da će ovaj turnir biti veoma težak, što zbog kvaliteta rivala što zbog činjenice da smo igrali tri utakmice u samo tri dana. Ali, mi smo Novi Beograd, imamo sjajan tim, sastavljen od dosta iskusnih igrača kao što su Filipović, Pijetlović, Ćuk i nove generacije vaterpolista, koji je odlično uklopljen. Zasluženo smo osvojili titulu Jadranske lige", dodao je Španac i rekao da uprkos rezultatu pobjeda nije bila laka.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Kladim se da nije rekao ni "vidio, ni uspred" Splita

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC