• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napravio moćan Partizan, pa otišao iz kluba: Potvrđen raskid, slavnog sportistu naslijediće kum!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Šokantna promjena na klupi Partizana - odlazi čovjek koji je stvorio jedan od najboljih srpskih timova, Bojan Janić!

 Bojan Janić nije više trener Partizana Izvor: MN PRESS

Odbojkaši Partizana odigrali su spektakularnu finalnu seriju protiv Crvene zvezde, ali su u majstorici najvećem rivalu "prepustili" titulu. Ispostavlja se nekoliko dana kasnije da je spektakularan meč u hali na Banjici, pred prepunim tribinama, bio i posljednji koji je nekadašnji reprezentativac Bojan Janić vodio kao trener crno-bijelih.

Stručnjak koji je posljednjih godina bio najzaslužniji za uspjehe Partizana rastaje se sa klubom kojem je prethodne sezone donio trofeje u sva tri domaća takmičenja. Iako Partizana godinama nije bio među najboljim timovima u srpskoj odbojci, dolazak Janića na čelo tima u potpunosti je promijenio stanje. Crno-bijeli su na spektakularan način prekinuli dominaciju Vojvodine i Novosađanima "oteli" trofeje, a blizu šampionske titule bili su i ove sezone.

Ipak, nije bilo snage za veliki preokret protiv Crvene zvezde, pa je Partizanu potrebno i malo drugačije energije u narednoj sezoni. Nju bi trebalo da donese najiskusniji igrač tima u prethodnih nekoliko godina, Janićev kum Novica Bjelica. On će se, isto kao Janić, pravo sa terena preseliti na trenersku klupu i u narednoj sezoni povesti crno-bijele ka novim uspjesima.

U izjavi za Mozzartsport Bojan Janić je istakao da će ostati najveći navijač Partizana, ali da će ovog puta to biti iz inostranstva. Veoma je blizu novog angažmana, pošto bi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima trebalo da preuzme Al Šabab. Za sada nije potpisao novi ugovor, a li bi to trebalo da bude samo formalnost pošto su dogovoreni detalji buduće saradnje.

Biće to drugi trenerski posao za Bojana Janića, koji je od 2018. godine predvodio Partizan. Zvanično je u crno-bijelom dresu i završio karijeru, pošto je bio igrač-trener tokom dvije sezone. Prije toga je Janić nastupao za Crvenu zvezdu u kojoj je ponikao, pa Vojvodinu i brojne timove u inostranstvu - u Italiji, Španiji, Poljskoj, Rusiji, turskoj, Kini i Rumuniji. U dresu reprezentacije osvojio je bronzane medalje na svjetskom prvenstvu, evropskom prvenstvu (dva puta), Svjetskom kupu i Mediteranskim igrama. Takođe, ima četiri srebrne i tri bronzane medalje u Svjetskoj ligi.

(MONDO - D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC