• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji srpski automobilista na podijumu u Marakešu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sjajan vikend je iza Dušana Borkovića u Marakešu.

 dusan borkovic trece mjesto u marakesu Izvor: YouTube/TCR TV/Screenshot

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je treće mjesto na drugoj trci FIA TCR Svjetskog prvenstva u Marakešu. Borković je krenuo sa treće pozicije i pametnom vožnjom uspio je da je zadrži do kraja, pa se tako na kraju vikenda popeo na podijum i ponosno istakao zastavu Srbije.

"Presrećan sam! Sjajan je osjećaj naći se opet na FIA Svjetskom postolju, a posebno na Uskršnji pravoslavni vikend. Čini mi se da me za Uskrs prati sreća jer sam i prije par godina godina donio pobjedu svojoj zemlji u Bahreinu takođe na svjetskom takmičenju. Veliko hvala mom GOAT Rejsing timu i Hondi na neumornom radu, mojim partnerima, porodici i najboljim navijačima na svijetu - uspjeli smo!", izjavio je srpski as.

Ovo je inače Dušanov drugi FIA Svjetski podijum, čineći ga prvim Srbinom koji je postigao tako nešto. Ovog vikenda, Dušan se istakao kao najbrža fabrička Honda od ukupno tri koje su se takmičile. Na kvalifikacijama, Dušan je postigao impresivan rezultat izjednačivši vrijeme sa visokopozicioniranim šampionom iz Argentine Gerijerime, koji se smatra jednim od najboljih trkača svijeta. 

U prvoj trci, Borković je imao izvanredan start i pokazao je da je izuzetno brz i da posjeduje svjetski kalibar. Međutim, nakon što ga je domaći automobilista Sami Taofik udario, došlo je do oštećenja zadnjeg dijela Dušanovog automobila. Oštećenje je bilo dovoljno veliko da onemogući bezbjedan završetak prve trke na izuzetno opasnoj, uskoj uličnoj stazi u Marakešu. Timska odluka je bila da Borković sačuva automobil za drugu trku gdje je Borković briljirao.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:00:55
REALNA PRIČA - DUŠAN BORKOVIĆ
Izvor: Kurir TV
Izvor: Kurir TV

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC