• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Državni projekat Kilijan Mbape": Makron ga spriječio da ode u Real, a sad je opet zakuvao!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Predsjednik Francuske Emanuel Makron ima velikog uticaja na Kilijana Mbapea.

 emanuel makron ima uticaja na kilijana mbapea Izvor: Tschaen Eric/Pool/ABACA/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia

Predsjednik Francuske Emanuel Makron sastaje se danas sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom i na "talonu" su razgovori o "ekonomskoj razmeni" dvije zemlje kao i o pomirenju Ukrajine i Rusije, međutim paralelno sa tim ima i razgovore koji se tiču fudbalske budućnosti njegove zemlje.

Tako je Makron u intervjuu za francuski list "La Tribjun" ispričao da je imao razgovor sa ocem Kilijana Mbapea, ali ovoga puta ne o tome da ostane u Pari Sen Žermenu - nego zbog Olimpijskih igara u Parizu. "Zaista se nadam da će svi evropski klubovi pustiti svoje igrače, kao što su uradili i francuski, to je pravi olimpijski duh. Upoznao sam Mbapeovog oca prošle nedjelje i pitao ga za to. Rekao mi da je njegov sin želi da igra", poručio je Makron i tako "pecnuo" Real Madrid.

S obzirom na to da je Makron uspio 2022. godine da nagovori Mbapea da odbije Real Madrid i ostane u Parizu, prije svega jer je to bilo važno vlasnicima iz Katara pred Svjetsko prvenstvo, nastavio je da se "druži" sa najboljim francuskim fudbalerom i ponovo ga pozvao na sastanak i u januaru. Tada, ipak, nije uspio opet da ga ubijedi da produži sa PSŽ-om.

Svima je jasno da će Mbape od ljeta postati fudbaler Real Madrida, ali zvanična objava je izostala pošto je na tome insistirao špic Pari Sen Žermena sve dok njegov klub igra u Ligi šampiona. Moglo bi čak da se desi da svoju posljednju utakmicu u dresu "svetaca" odigra protiv Real Madrida u finalu Lige šampiona na "Vembliju" ove sezone, za šta nisu male šanse nakon prvih mečeva polufinala.

Što se tiče igranja Mbapea za olimpijski tim Francuske u Parizu, zvanično nije potvrdio da će se odazvati pozivu selektora - pošto vjerovatno mnogo zavisi i od budućeg kluba. S obzirom da selektor Tjeri Anri može da povede trojicu starijih fudbalera, spekulisalo se da su opcija još i Aleksandr Lakazet, Antoan Grizman i Olivije Žiru.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:23
Mbape čestitao rođendan
Izvor: Instagram
Izvor: Instagram

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC