• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će Mbape opet izdati Real Madrid? Na večeri sa Makronom i monarhom Katara - besramno sjedi na dvije stolice

Kilijan Mbape ponovo u centru pažnje zbog poigravanja sa živcima navijača Real Madrida.

 Kilijan Mbape na sastanku sa Makronom i vlasnikom PSŽ-a Izvor: Twiitter/elchiringuitotv/Screenshot

Francuski fudbaler Kilijan Mbape trebalo bi da na kraju sezone napusti Pari Sen Žermen kao slobodan agent i činilo se da je sve već dogovoreno sa Real Madridom. Postigao je opet verbalni dogovor sa Florentinom Perezom, dobio vrlo lijep bonus i platu koja ipak nije na nivou one iz Pariza zbog "ranijih grijeha", ali dok ga ne vide u dresu Real Madrida - navijači neće vjerovati da je Mbape zaista potpisao.

Zbog toga ih je posebno zabrinula "ne tako tajna večera" na kojoj je Kilijan Mbape bio u utorak uveče. Mnogi vjeruju da je ovo još samo jedan pokušaj Mbapea da besramno "izvuče" još novca od Pari Sen Žermena ili Real Madrida, na kraju nije ni bitno, služeći se jeftinim trikovima - sjedenjem na dvije stolice.

Tako je Mbape snimljen na večeri sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom i njegovom suprugom Brižit, ali i katarskim emirom Tamimom bin Hamad Al-Tanijem. U pitanju je svakako moćnik koji stoji iza Pari Sen Žermena, kao i čitava država Katar, dok je večeri prisustvovao i Naser Al-Kelafi, formalno vlasnik "svetaca". Iako nisu otkriveni detalji sastanka u rezidenciji prvog čovjeka Francuske, jasno je da se ovo neće dopasti Real Madridu.


Već je jednom, pred Svjetsko prvenstvo 2022. godine, Mbape uspio da "zavrne" Real Madrid tako što mu je dao riječ da stiže kao slobodan agent, a onda je dobio ponudu Pari Sen Žermena za novi dvogodišnji ugovor vrijedan oko 75 miliona evra po sezoni. Jasno, bilo im je to neophodno jer se upravo Mundijal igrao u Kataru i bila bi loša reklama za njih da je otišao iz najvećeg "katarskog projekta" u srcu Francuske, zato nisu štedjeli novac i znali su da "pucaju sebi u nogu" finansijski kada su mu ponudili ugovor na samo dvije sezone.

Prema izvještajima medija iz Francuske, postoji mogućnost i da je Mbape ovu večeru iskoristio samo kao priliku da se zahvali Kataru na dosadašnjem ulaganju i da istovremeno obavijesti i predsjednika Emanuela Makrona da odlazi u Real Madrid na ljeto, međutim sve dok ne obuče "kraljevsko bijelo" navijači neće biti mirni.

Da li je opet Mbape besramno sjedio na dvije stolice ili se sada već samo poigrava sa svima?

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC