• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kilijanu Mbapeu će biti niža plata u Realu, ali ima jedna začkoljica

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kilijan Mbape i Real Madrid imaju dogovor.

 Koliku platu ce Kilijan Mbape imati u Real Madridu Izvor: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

Francuski fudbaler Kilijan Mbape postaće zvanično nova zvijezda Real Madrida 1. jula, nakon što se završila višegodišnja saga oko njegovog transfera. Činilo se da će u Real preći u ljeto 2021, pa 2022. kada je imao usmeni dogovor sa klubom, da bi potom "izradio" Florentina Pereza i prihvatio novi dvogodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom vredan 72 miliona evra po sezoni. Ipak, Real nije odustao od njega, što se možda desilo prvi put u istoriji...

Navodno, razlog zbog kog je Florentino Perez opet "okrenuo" Mbapea je što je fudbaler sam prethodni put javio da njihov dogovor propada, odnosno nije "zadnjicom zatvorio vrata". Zato se Real Madrid vratio i dogovorio njegov dolazak u "kraljevski klub", ali su mu odmah rekli da neće imati platu kao što je to bilo u Parizuu.

Iako se prvo spominjala plata od 20 do 25 miliona evra po sezoni, britanski Bi-Bi-Si otkriva da će Mbape zarađivati "samo" 15 miliona evra godišnje. Neće biti ni najplaćeniji u klubu pošto Toni Kros recimo ima 24, Luka Modrić 22, pa i Džud Belingem 20. Za takvu odluku postoji nekoliko razloga, od kojih je prvi onaj da je Mbape "jednom izradio klub" i da zbog toga mora da trpi posljedice, ali ne radi se samo o "osveti".

Mbape će samo za potpis ugovora, pošto dolazi kao slobodan agent, dobiti vrtoglavih 150 miliona evra. To će mu biti isplaćeno tokom pet godina u Real Madridu, odnosno na taj način će zapravo zarađivati 45 miliona evra po sezoni. A gdje je tu postotak od prodaje dresova i ostale opreme sa njegovim likom...

Takođe, priča se i da je Mbapeu obećan broj "10" koji nosi Luka Modrić, ali vrijedi podsjetiti i da je kapiten reprezentacije Hrvatske pred odlaskom i čak se priča da mu je Karlo Ančeloti ponudio mjesto pomoćnog trenera, ako već neće u Saudijsku Arabiju.

Podsjetimo, Mbape poslije sedam godina napušta PSŽ. Odigrao je 291 meč i zabilježio 244 golova i 105 asistencija. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC