• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dušan Borković se vraća na stazu

Autor Mirjana Šegan

Najbolji srpski automobilista objavio gdje će se takmičiti ove sezone

 Dusan-Borkovic-sezona-2020-TCR-Eastern-Europe-sampionat-automobilizam Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Dušan Borković uskoro se vraća na stazu.

Saopštio je da će se ove sezone takmičiti u TCR Eastern Europe šampionatu. Srpski as će voziti Hyundai i30N TCR sa MIRA racing timom, a kao i prethodnih sezona za titulu će se boriti pod brojem 62.

Možda će vas zanimati

Prema najavi organizatora prvi trkački vikend TCR Istočna Evropa bi trebalo da se održi u Hrvatskoj 25. i 26. jula, na stazi Grobnik. U okviru šampionata planirano je ukupno osam trka tokom četiri trkačka vikenda.


"U ovakvim okolnostima usljed pandemije korona virusa izbor šampionata je između ostalog najviše bio uslovljen blizinom kuće i realnim mogućnostima da se stigne do staze bez dodatnih kompikacija. Ovo je situacija u kojoj se niko od nas do sada nije našao i bilo je potrebno vrijeme da shvatimo šta nam se dešava i da živote prilagodimo novim okolnostima. Meni je najvažnije da ova godina prođe bez takmičarske pauze, a opet da ne ugrozim zdravlje ni sebe ni svojih bližnjih", rekao je Borković.

Nakon osvojenih titula i uspješnih sezona u TCR International, TCR Evropi, FIA WTCC i ETCC šampionatima, Borković je želio da na ovaj način podrži i regionalno takmičenje u okviru TCR serije, kao i sve njegove učesnike.

Pored trkačkog vikenda na Grobniku, organizatori su u kalendaru ostavili i Slovakiaring (od 21. do 23. avgusta), Brno (od 4. do 6. septembra), a završnica je planirana na Hungaroringu, 17. i 18. oktobra.

"Iskreno se nadam da se ovaj kalendar neće mijenjati i da ćemo uspjeti da izvezemo ovih osam trka na međunarodnoj sceni. Nedostaje mi staza i takmičarski adrenalin. Radujem se ponovnoj saradnji sa Norbertom Mihelisom, čije inženjere i mehaničare dobro poznajem jer smo 2015. godine zajedno osvojili FIA ETCC evropsku titulu. Apsolutno sam spreman za nove izazove", dodao je Borković.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC