• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski doktor o Novakovoj povredi: Ako je Đoković operisan, onda se dogodilo čudo

Poznati hrvatski doktor otvorio mnoga pitanja o brzom oporavku Novaka Đokovića.

 Hrvatski doktor o povredi Novaka Đokovića Izvor: HRT/screenshot

Hrvatski ljekar Saša Janković, doktor tamošnje fudbalske reprezentacije, nazvao je oporavak Novaka Đokovića poslije operacije meniskusa "čudesnim". Prema njegovom mišljenju, najbolji teniser svih vremena se prebrzo oporavio od hirurškog zahvata 5. juna i već 1. jula bio spreman da igra na Vimbldonu.

"To prvenstveno zavisi od dijagnoze i prvenstveno se moralo raditi o nekakvoj jednostavnoj povredi. Prema informacijama koje imamo iz novina, radi se vjerovatno o povredi meniskusa i ta povreda meniskusa morala je biti nekakvog manjeg obima. Postoji opcija gdje se može uvesti tanja kamera u obliku igle u samo koljeno, pa je onda to puno manje invazivan zahvat, ali je jako teško raditi operativni zahvat pod kontrolom te uske, male kamere, veličine igle", kazao je on za Hrvatsku radio-televiziju.

"Opet, ako je bilo šta rađeno, nakon toga nastaje upalni proces, koljeno neko vrijeme može da bude otečeno i onda je jako teško. Protokoli poslije takvih zahvata su takvi da se poslije dvije nedjelje vozi bicikl, poslije tri se kreće u trčanje i teoretski poslije četiri nedjelje može biti puna aktivnost. Pitanje je kako je uspio da u te tri-četiri nedjelje oporavka ne izgubi nimalo na formi i da odmah bude u top izdanju. Svakako je taj oporavak čudesan i brži nego što je uobičajeno", dodao je Janković.

"Moguće je, ali neobično. Nije se tehnologija operativnih zahvata ništa posebno mijenjala u posljednjih nekoliko godina. Samo kažem - stvar je organizma da li se stvarno uspio tako brzo oporaviti i to se graniči sa čudom. Ali kažem, sve je moguće", zaključio je Saša Janković.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Samo nam je trebalo vaše mišljenje

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC