• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sportski ribolovac iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja pobjednik "Strim fišing kupa"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Reprezentativac BiH u sportskom ribolovu Adnan Milanović iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja pobjednik je "Strim fišing kupa", održanog na rijeci Bioštici u mjestu Žunovi kod Sokoca.

 Adnan Milanović iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja pobjednik "Strim fišing kupa" Izvor: SRNA/Dobrila Abazović

Milanović je dobio i diplomu za najveći broj ulovljenih pastrmki na Bioštici gdje je, kako je rekao, prethodnu noć proveo kampujući.

On je dodao da planira da dolazi i ubuduće i da oduševljen ambijentom na ovoj rijeci.

U konkurenciji 42 učesnika drugo mjesto pripalo je ribolovcu iz Srbije Stevanu Koprivici, a treće Željku Kuku iz Hrvatske.

Organizator osmog "Strim fišing kupa Bioštica 2024" Ognjen Borovčanin rekao je da su se na rijeci Bioštici sportski ribolovci takmičili u disciplini ribolov pastrmke sa obale vještačkim mamcima, po pravilima međunarodne ribolovačke asocijacije.

On je izjavio novinarima da su sportski ribolovci iz BiH, Srbije, Hrvatske i Makedonije ulovili više od 850 komada potočne pastrmke.

"Ovo je je jedan od prestižnijih kupova u regionu kada je riječ o ovoj disciplini ribolova i svaki put imamo dosta više prijavljenih za učešće nego što ova staza može da primi po ribolovačkim pravilima", dodao je Borovčanin.

On je podsjetio da su ribilovci poribili Biošticu u ovom mjestu, koje je udaljeno 26 kilometara od Sokoca, sa 2.200 komada potočne pastrmke, a sutra se nastavlja slobodan ribolov na ribolovnoj stazi Žunovi i promocija opreme za ribolov.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da se organizovanjem ovakvih takmičenja na najbolji način promovišu prirodne ljepote opštine Sokolac, grada Istočno Sarajevo i Republike Srpske.

On je istakao da je Bioštica i okruženje kroz koje protiče neslućeni potencijal, te da se, zahvaljujući entuzijazmu organizatora "Strim fišing kupa", rukovodstvu grada i institucijama, nameće obaveza da se podrži ovaj projekat putem kojeg se prirodne ljepote mogu iskoristiti za razvoj turizma.

Direktor sokolačkog Šumskog gazdinstva "Romanija" Strahinja Bašević izrazio je zadovoljstvo što su to gazdinstvo i grad Istočno Sarajevo pomogli u organizaciji ovog takmičenja u sportskom ribolovu.

"Rijeke Kaljina i Bioštica prirodni su biseri i resursi zajednice koje treba dodatno promovisati s ciljem održivosti i zaštite rijeka i njihovog biodiverziteta", istakao je Bašević.

Predsjednik sokolačkog Udruženja sportskih ribolovaca "Bioštica" Zoran Vasić rekao je da je pred tim udruženjem naredne subote, 27. jula, organizovanje "Spin kupa" na istoj lokaciji.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC