• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Milorad Dodik pokrovitelj Svesrpskog kupa"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik biće pokrovitelj Svesrpskog kupa za rukometaše i rukometašice koji će se 12. i 13. septembra održati u Banjaluci.

 Milorad Dodik pokrovitelj Svesrpskog kupa Izvor: Promo/Rukometni savez BiH

Ovo je epilog održanog radnog sastanka između predsjednika Milorada Dodika i Marinka Umičevića, prvog čovjeka Rukometnog saveza Republike Srpske.

"Mi smo ove godine domaćini osmog po redu Svesrpskog kupa za rukometaše, i četvrtog izdanja za rukometašice. Želio bih da se zahvalim predsjedniku Miloradu Dodiku na činjenici što se prihvatio da bude pokrovitelj ove značajne manifestacije. Ono što svi očekujemo, a to je, da će to biti istinski spektakl. Da će tako i biti potvrda je što će kod rukometaša igrati novosadska Vojvodina i Partizan iz Beograda koji će ujedno odigrati Superkup Srbije, dok će se u drugom polufinalu sastati Borac m:tel i Sloga iz Doboja. Dan kasnije je finale, a prije toga u borbi za trofej igraće rukometašice Borca i Crvene zvezde", naglasio je Marinko Umičević uz napomenu da se već krenulo sa priprema za organizaciju Svesrpskog kupa.

Prvi čovjek Rukometnog saveza Republike Srpske dodao je kako je i ovog puta naišao na veliko razumijevanje kod Milorada Dodika koji je i ranije pružao nesebičnu podršku za Savez, rukomet i sport uopšte.

"Pošto se naši klubovi koji se takmiče u m:tel Prvoj muškoj i ženskoj ligi, te u obje drugoligaške konkurencije, nalaze u nezavidnoj novčanoj situaciji, predsjednik Dodik je prihvatio da iz sopstvenih sredstava za sve njih plati kotizaciju za sezonu 2024/25. Ujedno je uvažio moju molbu i vapaj da plati autobus u oba pravca koji će odvesti naše mlade rukometaše i rukometašice na kamp u Beogradu pod nazivom „Srbija te zove“ koji se održava od 1. do 11. avgusta. Takođe je prihvatio da od naredne godine finanisra Kup Republike Srpske u svim sportovima, a Kup je za sve nas svetinja i mi ćemo ga zajednički podići na još veći nivo. I na ovome želim da se srdačno zahvalim našem predsjedniku Miloradu Dodiku koji je i sam svojevremeno bio uspješan sportista", dodao je Umičević .

"Borcu, Leotaru i Slogi neophodno 600.000 KM"

Predsjednik RS RS iskoristio da predsjednika Milorada Dodika upoznao i sa problemima koje imaju Borac m:tel, Leotar i Sloga.

"Saopštio sam gospodinu Dodiku da Borac m:tel duguje igračima tri plate i da bi mogli bi ostati bez tih rukometaša. Ima tu dugovanja i prema dobavljačima i ovom klubu je neophodna pomoć od 300.000 maraka. Ukoliko se to ne riješi u narednih 10 dana onda im prijeti gašenje, samim time neće nastupiti ni u Evropi i Svesrpskom kupu. Slična situacija je i u Leotaru koji takođe igra na evropskoj sceni i slijedi im put u Tursku koji je izuzetno zahtijevan po pitanju finansija, te im je neophodna pomoć od 150 do 200.000 maraka. Tu je i dobojska Sloga koja još nema svoju dvoranu, pa radi toga utakmice igra u Osječanima i sigurno je da i njima treba obezbijediti barem 100.000 maraka", naglasio je Umičević.

Potom je još je napomenuo Zakon o sportu za kojeg je rekao da ga treba doraditi, jer u njemu nije spomenuto finasiranje što je najvažnije.

"Ministarstvo je više za porodicu i omladinu, a sport je potpuno u desetom planu. Želim da ih pohvalim što su i ove godine organizovali kamp na kojem je učešće uzelo naših 25 članova kojima smo mi obezbijedili džeparac. Isto tako moram naglasiti kako od resornog Ministarstva za posljednje tri godine nismo dobili mizernih 6.000 maraka za rad kancelarije saveza, a kamoli neka druga sredstva. S toga je moj prijedlog bio da se umjesto Ministarstva formira Sekretarijat za sport", zaključio je Umičević.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 7

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vox

Jeli vas stid da uzimate novce od sirotinje i dajete sportu. Sport se financira od sponzora a ne novcem naroda. Ili vi niste sposobni da preživite na taj način

Tata

Sigurno će i tu uvesti sankcije.

Zole

Smisliti ih ne mogu, obojicu

tuga

da je pameti da ovog marinka sutne nogom u guzicu i zabrani mu bilo kakvu funkciju u sportu

Kozarska Dubica

Boli njih briga za Republikom SrpskomNesto je u kriminalu da nema vas sa BN tv i capitala. ba narod ne bi ništa znao! Neka novinari Mondo ba ispitaju dokle se došlo u slučaju papka Darka Banjca Tužilaštvo je formiralo predmet zbog javnih nabavki u banji “Mlječanica”? Preduzeće „Šumil“ iz Kozarske Dubice je dobilo sve tendere u Banji Mlječanici tako Darko Banjac pljačka istu. Šumil je vlasništvo Milana Šuvaka iz Kozarske Dubice koji je partijski vojnik i pijun Banjčevog NPS-a. Kupili su benzinsku pumpu kao i hotel Došlić D.O.O Aleksandar Šuvak rođak Milana Šuvaka je zaposlen kao savjetnik u Ministarsvo uprave i lokalne samouprave naravno ministar je od Senka Jujić NPS Darka Banjca.Imenovan je tako za v.d. direktora Banje Mlječanice Darko Banjac (zanimljiv detalj na tu ga je funkciju formalno imenovao najnoviji preletač Dragan Brdar koji je gle čuda i neslužbeni svak Darka Banjca) da ne govorimo o nameštenim tenderima i što je dotični pomoć koja je stigla od vlade Srbije dodelio svom ocu u pitanju je 10 000 km, druga stvar predsjednik omladine NPS-a se formalno vodi da radi u Turističkoj organizaciji u Kozarskoj Dubici. Kako to da lični šofer papka Darka Banjca Dalibor Kukić kupi stan u Banja Luci i to novogradnja, žena od šofera zaposlena u opštini Kozarska Dubica! To je bre kartel a ne stranka… Ima li koga u Rumi da može da kaže koje ulice obuhvata Biračko mesto 43/Mali Radnici u Opština Ruma. Papak Darko Banjac je glasao na tom Birečkom mestu a ništa od nekretnina nije prijavio u Srbiji! Njima je imovina kao i novac u Srbiji boli njih briga za građane!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC