• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iznenada preminuo čuveni vaterpolista: Donio zlato Jugoslaviji pa prešao da igra za Hrvatsku

Velikan jugoslovenskog vaterpola Mislav Bezmalinović preminuo je u 58. godini u Splitu.

 Preminuo Mislav Bezmalinović Izvor: MN PRESS

Tužne vijesti dolaze iz Splita gde je u 58. godini preminuo čuveni vaterpolista Mislav Bezmalinović. Iznenada je preminuo i za sada nema informacija šta je uzrok smrti.

Mislav Bezmalinović je vaterpolo karijeru započeo u Jadranu, a ubrzo je ušao u selekciju Jugoslavije koju je vodio Ratko Rudić. Na Olimpijskim igrama u Seulu je osvojio zlato za nacionalni tim, a već je iza sebe imao srebro sa Evropskog šampionata u Strazburu. Već 1989. je sa Jugoslavijom osvojio srebro na EP u Bonu, a zatim je u Atini 1991. bio drugi na Mediteranskim igrama. Posljednju reprezentativnu medalju osvojio je 1991. godine kada je Jugoslavija u Pertu postala prvak svijeta. 

To finale sa Španijom bilo je njegova posljednja utakmica za Jugoslaviju. Nakon toga su učestvovali na Evropskom prvenstvu, a Bezmalinović je sa skoro svim igračima iz Hrvatske odbio poziv Jugoslavije i čekao je poziv Hrvatske. Za Hrvate nije puno igrao, jer se povukao već 1995. godine. 

Na klupskom nivou je 1992. i 1993. godine nizao uspjehe, osvojio je dvije Lige šampiona sa Jadranom iz Splita, a potom je otišao u Italiju. Igrao je u Peskari, ali je odlučio da se iznenada u 28. godini povuče i prestane sa aktivnim bavljenjem sportom. Sportsku karijeru zamenio je biznisom i bio je sve do kraja života jako uspješan.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC