• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odjeknula bomba u srpskom sportu: Vraća se iz penzije jedan od najvećih, dobio poziv koji se ne odbija!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dvostruki srpski olimpijski šampion Duško Pijetlović vraća se sportu i igraće za Radnički Kagujevac

 Duško Pijetlović vraća se iz penzije, igraće za Radnički Kragujevac Izvor: MN PRESS

U smiraj prelaznog roka, samo par dana nakon prelaska kapitena vaterpolo reprezentacijeSrbije Nikole Jakšića u Radnički, u Kragujevcu je odjeknula još jedna transfer bomba, u vidu jednog od najboljih centara svih vremena i člana zlatne generacije "delfina", Duška Pijetlovića (39)

Iako se prije dvije nedjelje zvanično oprostio od aktivnog igranja i završio karijeru, ipak se predomislio na poziv selektora Uroša Stevanovića, koji je i dugogodišnji trener Kragujevčana.

"Jednostavno i iskreno, dobio sam poziv koji nisam mogao da odbijem. Imao sam razgovore sa Urošem Stevanovićem, koji je nedavno postao osvajač Olimpijskih igara i teško je odbiti trenera koji je ostvario tako veliki uspjeh. Ambicije nam se poklapaju, želimo da pobijedimo u svakoj utakmici, u svim takmičenjima i da nije tako, ne bih ni dolazio", istakao je Pijetlović.

Slavni centar je protekle tri sezone proveo u redovima najvećeg rivala Radničkog - Novog Beograda, pa veoma dobro poznaje prilike u kragujevačkom taboru.

"Odlično sam upoznat sa dešavanjima u Radničkom, prije svega 'preko nišana' u proteklih nekoliko sezona. Za poštovanje su kontinuitet rada i konstantno podizanje kvaliteta, to je činjenica koju niko ne može da ospori. Radnički je dobar klub, pogotovo za rad i napredak mlađih igrača, a nadam se da ćemo se i mi stariji uklopiti i da ćemo uz jedan miks mladosti i iskustva doći do željenih rezultata", dodao je Pijetlović.

Šumadinci su stvorili respektabilan tim, koji će bez sumnje napasti sva četiri trofeja, a prvi izazov imaće već za desetak dana, kada će u Kragujevcu ugostiti turnir kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Ambicije su visoke, ali ne može sve odjednom. Potrebno je da prođe neki vremenski period prilagođavanja novih igrača na sredinu, kao i privikavanja starih igrača na nove. Nadam se da ćemo se što prije uklopiti i ukomponovati za ovaj prvi, izuzetno važan turnir kvalifikacija za Ligu šampiona, a kako vrijeme bude odmicalo biti sve bolji ispremni za najviše izazove na kraju sezone", rekao je Pijetlović, novi centar Radničkog.

Uspjehe koje je ostvario trofejni srpski reprezentativac teško je pobrojati. Osvojio je četiri olimpijske medalje, od kojih po dvije zlatne (2016, 2020) i bronzane (2008, 2012), kao i četiri na svjetskim prvenstvima – dva zlata (2009, 2015), srebro (2011) i bronzu (2017). Pet puta je sa Srbijom bio prvak Evrope (2006, 2012, 2014, 2016, 2018), po jednom drugi (2008) i treći (2010). Svjetsku ligu osvajao je čak 11 puta, uz bronzu 2009. godine, a Svjetski kup tri puta, uz bronzu 2018...

Podjednako uspješan bio je i na klupskoj sceni, igrajući za Vojvodinu, Partizan, Pro Reko Crvenu zvezdu, Sintez iz Kazanja, Dinamo iz Moskve, mađarski Solnok i Novi Beograd. Četiri puta je osvajao Ligu šampiona sa tri različita kluba – dva puta sa Pro Rekom (2012,2015) i po jednom sa Partizanom (2011) i Zvezdom (2013). Sa Solnokom je osvojio Evrokup (2021), a u svojoj riznici medalja ima i onu iz Superkupa Evrope sa Pro Rekom iz 2015.

Bar po jednom je bio prvak svake države u kojoj je nastupao – osam puta u Srbiji, četiri u Italiji, dva u Rusiji i jednom u Mađarskoj. Tri puta je osvajao i Jadransku ligu...

Podsjetimo, u ljetnom prelaznom roku Radnički su prethodno pojačala petorica zlatnih olimpijaca iz Pariza: Nikola Jakšić, Strahinja Rašović, Radomir Drašović, Radoslav Filipović i Petar Jakšić, te crnogorski centar Nikola Murišić i Srbin pod kapicom Gruzije, Dušan Vasić.   

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC