• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bh. paraolimpijci dočekani u Sarajevu! Ismail Barlov oduševljen: "Ovo je ostvarenje sna"

Autor Haris Krhalić

Ismail Barlov i odbojkaši Bosne i Hercegovine stigli su kući, na aerodromu su se obratili predstavnicima medija.

 ismail barlov Izvor: Screenshot

Na aerodromu u Sarajevu je upriličen doček za paraolimpijce koji su se danas iz Pariza vratili kući sa osvojenim srebrnim medaljama.

Ismail Barlov, sjajni 13-godišnji paraplivač iz Bosne i Hercegovine, osvojio je srebrenu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu, takmičeći se u disciplini 50 metara prsno. U finalnoj utrci ostvario je rezultat od 1:02.74, a ispred njega je bio samo Meksikanac Arnulfo Kastorena.

„Osjećaj je fantastičan. Hvala puno što ste mi priredili ovako super doček. Ovo je ostvaranje sna. Nisam ovo mogao ni sanjati, da ću ovako rano otići na Paraolimpijske igre. Očekivao sam tek da ću otići u Los Anđeles, a ne da osvojim i medalju u Parizu, rekao je Ismail Barlov novinarima po dolasku u Sarajevu, pa dodao:

„Još uvijek se nisu slegli utisci, kada se slegnu utisci, možda ću postati svjestan.Osjećaj je fantastičan. Prezadovoljan sam rezultatom. Potrudio sam se maksimalno da ostvarim dobar rezultat i osjećaj je fantastičan“, rekao je Barlov, a prenosi Sport1.

Njemu su na doček došli drugari iz razreda, te Ismail Zulfić, za kojeg se nada da će sljedeći put biti sa njima na Paraolimpijskim igrama da donesu zajedno medalje.

„Mnogo mi znači što imam ovako dobre drugare, što me podržavaju na svakom takmičenju. Ismail Zulfić je moj brat, volio bih da idemo zajedno na Paraolimpijske igre i da uzmemo zlato“.

To što je konkurencija značajno starija od njega, njemu nije bitno.

„Trener me je od malena učio da se takmičim protiv svog vremena, a ne protivnika i uopšte mi ne znači što su oni stariji od mene.“

Sabahudin Delalić, kapiten reprezentacije u sjedećoj odbojci, ističe da negdje ostaje žal što se nije osvojila zlatna medalja, ali i da je ovo ogroman rezultat. Dodao je kako bi pred odlazak u Pariz objeručke prihvatili srebrnu medalju. Za kraj se osvrnuo i na mladog Barlova.

"Hvala svima, bili su ogromna podrška. Hvala i onima koji su došli u Pariz da nas bodre, bila je puna dvorana naših ljudi. Barlov nam je bio prava snaga, on nas je gurnuo u finale. Nismo smjeli kiksati zbog njega, on je osvojio srebro, mi smo morali barem u finale ući", rekao je Delalić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC