• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kriv sam što Srbija nema titulu": Novak Đoković prvi put priznao - o Sineru je razmišljao nedjeljama!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković prvi put otkrio koliko mu je teško pao poraz u meču protiv Janika Sinera u Dejvis kupu u Malagi 2023. godine.

 Novak Djokovic o Dejvis kupu i Zavrsnom Mastersu 2024 Izvor: MN PRESS

Novak Đoković donio je Srbiji vođstvo protiv Grčke 2:0 u Dejvis kupu, a poslije meča u hali "Pionir" priznao je da ga još boli prošlosezonski poraz u istom takmičenju. Otkrio je da je nedjeljama razmišljao o neuspjehu protiv Italije u polufinalu (1:2) i meču protiv Janika Sinera u Malagi (2:6, 6:2, 5:7).

“Ne znam koliko ću još igrati tenis, ali koliko god još to da bude, reprezentacija će za mene biti prioritet. Ja preuzimam odgovornost što prošle godine nismo osvojili titulu. Imao sam tri meč lopte protiv Sinera. Nedjeljama sam premotavao taj meč u glavi i šta je trebalo drugačije da uradim", rekao je Novak u Beogradu, na konferenciji za novinare.

"Ovakve nedjelje sa reprezentacijom me motivišu. Mislio sam da nikada neću morati da izvlačim motivaciju iz petnih žila. To je slučaj posljednjih godina. Tako da sad pravim selekciju turnira. Moram da uživam na terenu, to je sve žrtva. Osvojio sam sve što mogu. Igra za Srbiju me pokreće. Posebno pred domaćom publikom, ovakvi dani bude leptiriće u stomaku. Kada osetim da ne mogu da pomognem, ustupiću mjesto nekome ko može”, dodao je on.

S obzirom na to da u ATP trci ne stoji dobro i da nema garantovano mjesto na Završnom Mastersu u Torinu u novembru, bilo je logično da ga novinari u Srbiji pitaju i za to. Međutim, Novak uopšte ne razmišlja o toj trci i tom turniru.

“Nije mi cilj to uopšte. Ne jurim renking i taj masters. Da li ću igrati te Masters turnire, ne znam. Glavni prioriteti su mi grend slemovi i reprezentacija."

Samim tim, postaje jasno da početkom novembra neće igrati na turniru "Serbia Open" u Beogradskoj areni, u organizaciji njegovog brata Đorđa Đokovića. “Obično sam šest mjeseci unaprijed imao jasnu sliku gdje igram. Treba mi fizički i mentalni odmor da shvatim koliko želim dalje i koliko i gdje", dodao je on.

Pogledajte

00:18
Novak Đoković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC