• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupština Rukometnog saveza Srpske nelegalna?

Autor mondo.ba

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Zdravko Miličević smatra da je nelegalna Izborna skupština koju je predsjednik ovog tijela Milosav Radmilović zakazao za 16. jun u Doboju.

 Zdravko Miličević: Skupština RS RS nelegalna Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske je održao sjednicu u Derventi 12. juna i zakazao je nastavak Skupštine za 30. jun u Banjaluci.

"Ni prva Skupština Rukometnog saveza Republike Srpske održana 27. maja nije bila legalna jer procedura nije ispoštovana. Prošla Skupština je bila u haosu i ja sam molio delegate da smanje tenzije i da se dogovorimo. Međutim, od toga nije bilo ništa i zbog toga smo morali da je prekinemo. Predsjednik skupštine mora da ima odluku Upravnog odbora sa jasnim dnevnim redom kako bi je zakazao 15 dana ranije. To nije ispoštovano. Gospodin Mile Radmilović je 11. juna samoinicijativno zakazao nastavak Skupštine za 16.jun u Doboju, što je nelegalno i nelegitimno. On mi je u neformalnom razgovoru rekao da ima 'pritisak jakih ljudi'. Simptomatično je da on donosi odluke samoinicijativno i zakazuje Izbornu skupštinu samo dan prije nego što je Upravni odbor imao sjednicu u Derventi 12. juna. Poslao je dopis sa privatnog mejla, bez pečata i time dodatno prekršio Statut. Uz to krši Poslovnik o radu jer to mora da uradi samo u dogovoru sa Upravnim odborom i 15 dana ranije mora da se dostavi materijal za zasjedanje. Radmilović privatizuje funkciju i uzima ovlaštenja koja mu ne pripadaju već samo Upravnom odboru RS RS", rekao je sadašnji predsjednik Zdravko Miličević, a prenio portal "Srpskainfo".

Miličević je dodao da je Upravni odbor u Derventi imao kvorum i da je uradio veliki posao, te da na njemu iako su pozvani nije bilo samo predsjednika Skupštine Milosava Radmilovića kao predstavnika Regionalnog saveza Doboj, dok je predstavnik Hercegovačko-romanijskog saveza opravdao nedolazak porodičnim problemima.

"Pojedini klubovi se često pozivaju na 25. sjednicu kad smo mi naložili da se održe skupštine Regionalnih saveza i pri tome ignorišu da smo mi na narednoj sjednici to preinačili jer po zakonu nemamo pravo da to tražimo. Preformulisali smo to i tražili od regionalnih saveza da se spreme".
Predsjednik RS RS istakao je da će zatražiti da se u sve umiješaju Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, te inspekcijski organi.

"Uputili smo dopis Ministarstvu i nadležnim inspekcijskim organima da utvrde da li je ovdje bilo prekršaja u radu predsjednika Skupštine i na osnovu toga ćemo da djelujemo. Mi imamo disciplinski pravilnik i moguće su i kazne ako ovi organi utvrde nepravilnost u radu. Nadam se da će razum preovladati i da će delegati doći na ovu zvaničnu Skupštinu, a ne na ovu koja je nelegalno zakazana za 16.jun. To samo vodi rukomet u još težu situaciju. Ako bude održana to će da vodi u dodatni haos, sudske sporove. Lično želim da odem sa ove funkcije već sam to rekao ali na zakonski način. Savez nema dugovanja, imali smo inspekcije i sad ne želim na kraju da se ovo dešava", naglasio je Miličević.

Milosav Radmilović, predsjednik Skupštine Rukometnog saveza Srpske je odbacio ove navode naglasivši da ne krši propise.

"Još 20. februara je donijeta odluka da se Izborna skupština mora održati do 15. maja. Zakazao sam je za 13. maj pa to nije ispoštovano. Moju odluku podržava 70 odsto klubova koji su registrovani u Ministarstvu porodice, omladine i sporta i vidjeće se to i na zasjedanju u Doboju. To što mi prigovaraju za mejl i pečat je tek posebna priča jer je pečat u kancelariji saveza. Iskreno ovdje je podjela na one koji su za i protiv kancelarije saveza. Lično sam protiv jer smatram da ne radi svoj posao kako treba. Smatram da ne kršim statut već samo radim svoj posao", istakao je Radmilović, a prenio pomenuti banjalučki sajt.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC