• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li Federer izaći na megdan Novaku? Povreda "koči" 50. epski okršaj!

Autor mondo.rs

U četvrtak bi trebalo da nas čeka spektakularan teniski duel, naravno ako Rodžer Federer bude mogao da zaigra. U suprotnom - Novak Đoković je u finalu Australijan opena.

 Federer povreda pred duel sa Đokovićem Izvor: Guliver/Laurence Griffiths/Getty Images

Kada je održan žrijeb za Australijan open - teniski fanatici odmah su vidjeli da bi u polufinalu prvog grend slema sezone mogao da nas čeka spektakl i bili su u pravu!

Za četvrtak je zakazan rekordni 50. meč Rodžera Federera i Novaka Đokovića pošto su uspješno prebrodili svoje prepreke u prvih pet duela u Australiji, doduše jedan uz mnogo muke, a drugi bez naročitog izazova - prije svega zbog svoje sjajne igre.

Možda će vas zanimati


Federer je dva puta igrao po pet setova, uprkos lakšem žrijebu, mučila ga je i povreda leđa protiv Sandgrena, dok je Đoković demonstrirao moć protiv odličnog Raonića.

Djeluje da je srpski as spreman za novo finale na najmanjem kontinentu, bar na osnovu igre koju pokazuje početkom 2019. godine, a videćemo da li u tome može da ga spriječi Federer - čije navijače najviše od svega ipak brine povreda.

I dalje je neizvjesno da li će Federer, koji nikada u karijeri nije prekinuo meč zbog povrede, morati da odustane uoči duela.

Federer je otkazao finale "završnog mastersa" 2014. godine protiv Đokovića zbog povrede.

Utisak je da ni on nije siguran da li je spreman za Đokovića.

"Bio sam zabrinut poslije medicinskog tajm-auta, nadao sam se da će sve biti riješeno poslije dolaska doktora, ali to ovoga puta nije bio slučaj..", kazao je Rodžer Federer.

Izvor: Mike Owen/Getty Images AsiaPac, Guliver/Getty Images/Mike Owen



Može li povreda da nestane za dva dana?

"Nadam se da može. Iskreno, ne znam da li je to povreda, bol ili neki drugi problem. Moram da znam šta je u pitanju. Sada je prisutan adrenalin u mom tijelu i tek poslije ću vidjeti šta da očekujem. Imam dva dana da se naspavam i vidim sa doktorima šta i kako. Nadam se da ipak nije toliko loše sa mojim preponama zbog previše vremena na terenu", naveo je legendarni teniser iz Švajcarske i poručio poslije toga:

"Sutra je najvažniji dan - vidjećemo šta se dešava sa tijelom".

Rodžer Federer je ipak na kraju kazao da vjeruje da će moći da zaigra pošto je već prevazišao probleme u teškim mečevima protiv Milmana i Sandgrena.

Podsjetimo, do sada su Federer i Federer odigrali 49 duela, a Đoković je uspješniji sa 26 pobjeda. Švajcarac je dobio posljednji na "završnom mastersu", dok će se pamtiti i Novakova pobjeda iz prošle godine u ludom finalu Vimbldona.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC